İskenderun'da Aşura Programına Yoğun İlgi

İskenderun'da Aşura Programına Yoğun İlgi

İskenderun'da faaliyet gösteren İlim Der, Aşura etkinlikleri kapsamında halka aşure dağıtırken, erkeklere ve bayanlara yönelik ayrı ayrı düzenlenen programlarda ise Hz Hüseyin ve Kerbela anlatıldı.

HATAY - İskenderun'da faaliyet gösteren İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der) tarafından yaklaşık 1000 kişiye aşure dağıtımı yapıldı. İskenderun Haznevi Camii ve Merkez Camiinde yapılan aşure dağıtımına, yoldan geçen vatandaşlar ve camii cemaati yoğun ilgi gösterdi.
 

İlim-Der yetkilileri ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını ve halkın duasını almanın güzel bir duygu olduğunu ifade ettiler.
 

Aşure programı daha sonra bayanlara yönelik olarak gerçekleştirilen etkinlikle devam etti. Program saat 13.00'da başlayıp 15.00 sularında sona erdi. Hz Hüseyin ve Kerbela'yı konu alan konuşmaların yapıldığı program, seslendirilen ilahilerle sona erdi.
 

İlim-Der'in erkeklere yönelik olarak düzenlediği aşure etkinliği ise saat 19.00'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
 

Yezidi ahlak ve Hüseyni tavırdan bahsedilen program, seslendirilen ilahiler ve yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet Ün - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler