İŞKUR'dan gümüş imalatı kursu

İŞKUR'dan gümüş imalatı kursu

Batman'da gümüş işlemeciliği projesi kapsamında gençlere yönelik kurs açıldı.

Batman Valiliği öncülüğünde Batman İŞKUR İl Müdürlüğü, Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve gümüş sektöründe faaliyet gösteren bir esnaf işbirliği ile gençlere yönelik gümüş imalatı kursu başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ile el sanatlarını geleceğe taşımak için kurs müracaatlarının başladığını söyledi.

16-25 yaş arası en az okur yazar kadın-erkek bireylere yönelik açılan projede geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve bireylerin meslek edinmesinin amaçlandığını belirten Eviz, proje kapsamında 15 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceğini kaydetti.

Eviz, "Gümüşçülük imalathanesinde yürütülecek proje ile kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ile el sanatlarımızı geleceğe taşımak için gümüş imalatı mesleğinde program başlatıyoruz. Bu programla 15 gencimiz hem meslek kazanmış olacak hem de 6 ay süreyle istihdam edilecektir. Program başvuruları 26 Eylül 2019 tarihinde sona erecek. Meslek sahibi olmak isteyen gençlerimizin İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.