"İslam birliği düşüncesini canlı tutmalıyız"

"İslam birliği düşüncesini canlı tutmalıyız"

Mardin’in Midyat ilçesinde şehitler gecesi ve Erbakan’ı anlama programında konuşan Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, İslam Birliği’nin kurulmasının tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Midyat Şubesi tarafından Kocatepe İlk ve Ortaokulu konferans salonunda şehitler gecesi ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ı anlama programı düzenlendi.

Programa bazı kurum amirlerinin yanı sıra birçok STK Temsilcisi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Ömer Çiftçi’nin yaptığı program, Abdurrahim İnan’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından bir selamlama konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şube Başkanı Şükrü Yavuz, katılımcılara teşekkür ederek, Hazreti Adem’den günümüze kadar canlarını Allah için feda eden İslam şehitlerini anarak onlar için Fatiha okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, büyük İslam şehitlerinden bazı örnekler verdi. Bunlardan en bariz olanının tekerlekli sandalyeye mahkûm Şeyh Ahmet Yasin olduğunu belirten Yıldız, siyonistler onun bu halinden bile korkarak onu şehit ettiler. Buna benzer yüzlerce büyük İslam şahsiyetlerinin emperyalistler ve siyonistler tarafından şehit edildiğine dikkat çekti.

"Erbakan’ın hayali İslam birliğinin kurulması tesis edilmelidir"

Yıldız, konuşmasında Erbakan’ın kişiliğinden bahsederek ve O’nun en büyük hayalinin D-8 olarak bildiğimiz İslam Birliği’nin kurulmasının tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, "Necmettin Erbakan Hoca’nın bir İslam birliği hayali vardı. Biz de bugün bu İslam birliği düşüncesini canlı tutmalıyız. İslam birliğini anlatmalıyız. İslam birliğini kendimize hedef olarak koymalıyız. Bu 300 yıllık bir rüyadır. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmeden Müslümanlar olarak, emperyalist Amerika’nın, israilin, Fransız’ın, İngiliz’in ve Alman’ın karşısında durup onlarla baş edemeyiz. Erbakan hocanın bir diğeri hayali İslam dinarı ve İslam ordusuydu ve 'elin gâvuru niye birleşiyor, Birleşmiş Milletler oluyor. Bizim niçin İslam Birliğimiz olmasın' diyordu. Biz 57 tane Müslüman ülke bir araya gelsek İslam Dinar’ının dijital para olarak piyasaya sürsek doların euronun saltanatını yıkacaktır. Böyle bir hayali de vardı Erbakan Hoca’nın. Bugün de dolar ve euronun saltanatını ancak bu şekilde yıkabiliriz." dedi.

"Milliyetçilikle değil, ümmetçilik anlayışıyla hareket etmeliyiz"

Milliyetçi ve ırkçı söylemlerin tehlikeli olduğunu ve terk edilmesi gerektiğini belirten Yıldız şunları söyledi:

"O zaman D-8 projesine karşı çıkanlar, bu İran, Suriye, Libya ile mi diyorlardı. Erbakan, 'evet bunlarla kuracağız' diyordu. Yani o kimseyi dışlamıyordu. Onun öyle bir ümmet bilinci vardı. Bugün de en çok muhtaç olduğumuz bu değil mi? Yani bugün muhtaç olduğumuz şey Türkçülük yapmak değildir.  Türkçülük cahiliyet kalıntısı bir şeydir, Kürtçülük ve Arapçılık gibi lanetli bir şeydir. O gün Peygamber Efendimiz Arapçılıkla mücadele etmedi mi? Kendisi Arap değil miydi? İsteseydi Arapçılık yapabilirdi. Bunlar aslında cahilliğin ibareleridir. Peygamber Efendimiz bile bazı kabileler daha sonra birbirlerini övdükleri zaman onlara 'sizde cahiliyetin emareleri var.' şeklinde onları uyarmıştı. Bugüne çevirelim bunu, bugün birileri Türkçülük yapar, diğerleri Kürtçülük, bir başkası Arapçılık, bir başkası Acemcilik, bunlar cahiliye kalıntılarıdır. Bu şekilde yapmamak lazım." şeklinde konuştu.  

Program Necmettin Erbakan ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler