İslam Cephesi birlikleri ÖSO karargâhını ele geçirdi

İslam Cephesi birlikleri ÖSO karargâhını ele geçirdi

Suriye'deki muhalif gruplardan Suriye İslam Cephesi birlikleri, Özgür Suriye Ordusu'nun ana karargâhlarından biri olarak bilinen Bab El Hava'daki üssü ele geçirdi

Suriye'deki İslam Cephesi örgütü, Türkiye sınırında bulunan Bab El Hava bölgesini Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’ndan aldı.

Suriye İslam Cephesi, dün akşam saatlerinde ÖSO’nun kontrolünde bulunan ve bir dönem ana karargâh olarak da kullanılan Bab El Hava bölgesini ele geçirdi.

Suriye İslam Cephesi, ülkede Esad güçlerine karşı savaşan 6 ayrı grubun birleşmesiyle kurulmuştu.

ÖSO sözcüsü Lua Mikdad yaptığı açıklamada, İslam Cephesi savaşçılarının bölgeye geldiklerini ve ÖSO’ya yardım teklifinde bulunduklarını, kendilerinin de bunu kabul ettiğini ifade etti. Ardından kendilerini bölgeden zorla çıkardıklarını ve ÖSO bayrağı yerine kendi bayraklarını astıklarını belirtti. 

Mikdad biz onları kardeşimiz olarak gördük ve onlara inandık dedi ve onlar bizim düşman olmadığımızı biliyorlar diye ekledi.

Birbiriyle savaşmayan Suriyeli muhalif gruplar, Esad’a karşı savaşma amacının etrafında birleşmiş görünüyorlardı.

Suriye İslam Cephesi tarafından yapılan açıklamada ÖSO’nun bölgedeki kontrolü zaten kaybetmiş olduğu kendilerinin bölgenin kontrolünü zorla almadıkları öne sürüldü.

Bölgedeki gözlemcilerden Rami Abdurrahman ise Bal El Hava’da çatışmalar olduğunu ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ancak ölenlerin hangi taraftan olduğunun bilinmediğini kaybetti.

Ayrıca bölgede Nusra ve Suudi Arabistan destekli ISIL savaşçıları arasında çıkan çatışmalarda da ölenlerin olduğu belirtiliyor. Öte yandan farklı bir yerde yapılan hava saldırısında da en az 20 ölünün olduğu ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.