İslam coğrafyası Kerbela çölüne dönmüştür

İslam coğrafyası Kerbela çölüne dönmüştür

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Abdülcelil Cami cemaati aşure etkinliği düzenledi.

Muharrem ayı münasebetiyle Yenişehir ilçesinde bulunan Abdülcelil Cami cemaati aşure etkinliği düzenledi.

Etkinlik ikindi namazının ardından okunan mevlit ve kasideler ile başladı. Aşureye cami cemaati, vatandaşlar ve çocuklar yoğun bir ilgi gösterirken camide duygulu dakikalar yaşandı.

Hayırsever vatandaşlar sayesinde bin kişilik bir aşure hazırladıklarını söyleyen cami cemaatinden Yunus Emre Gündüz, "Cami cemaati ve esnaf olarak bir mevlit ve aşure etkinliği düzenlemek istedik. Sağ olsun cami hocamız bize yardımcı oldu. Esnafımız ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bin kişilik bir aşure hazırladık. Allah’ın izniyle mevlitten sonra bu aşurenin dağıtımını yapacağız." dedi.

Etkinlikten sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Abdülcelil Cami İmam Hatibi Abdurrahman Birbir, "Etkinliğimiz cemaatimizi Kerbela olayını yeniden hatırlatmak yeni Kerbelaların olmaması için kendimizi yetiştirmek ve Müslümanların birlik ve beraberliği için çalışmak gayesiyle yaptık. Etkinliğimizin amacı, en azından kısada olsa insanları bir araya getirmek Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlayabilmekti." ifadelerini kullandı.

Kerbela olayını anımsatan Birbir, "Kerbela olayı İslam tarihi açısından baktığımız zaman Müslümanlar katledilmiştir. Bugün ki tarihimize baktığımızda İslam coğrafyası Kerbela çölüne dönmüştür. Cenabı Allah bugünlerin hürmetine Müslümanlara merhamet etsin. Müslümanlara birlik beraberlik duygusunu yerleştirsin. Aşure de malumunuz Hz Hüseyin’in şehit edilmesinden bugüne kadar ikram ediliyor. Bizde her sene camimizde cemaatimize aşure dağıtıyoruz. Bu aşureyi de cemaatimiz el birliği ile hep beraber herkesin katkısıyla yapıyoruz."

Etkinlik okunan mevlit ve kasidelerin ardından yapılan dua ile son buldu. Etkinlikten sonra cami cemaatine ve mahallelilere aşure ikram edildi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.