İslam coğrafyasındaki fitnenin başı işgalci Amerika'dır

İslam coğrafyasındaki fitnenin başı işgalci Amerika'dır

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Molla Fesih Memiş, İslam coğrafyasındaki fitnenin başı Amerika olduğunu söyledi.

İranlı General Kasım Süleymani'nin işgalci Amerika tarafından düzenlenen saldırıda katledilmesinin ardından gözler bir kez daha emperyalistlerin üslerine çevrildi.

Ortadoğu denilen İslam Coğrafyasındaki üslerde bulunan işgalci Amerikan askerlerinin sayısının bir hayli fazla olduğu söyleyen Memiş, Amerika üslerinin birer fitne kazanı olduğunu söyledi.

İşgalci Amerika'nın askeri varlık bulundurduğu İslam ülkeleri şöyle; Katar, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Türkiye, Suriye, Ürdün, Irak ve Umman.

İşgalci Amerika'nın Afganistan'da 14 bin, 4 milyon nüfuslu Kuveyt'te de yaklaşık 13 bin Amerikan askeri bulunuyor.

Katar ise işgalci Amerika'nın bölgedeki en büyük askeri üssü olarak bilinen El-Udeyd Hava Üssü'ne ev sahipliği yapıyor.

Emperyalist Amerika'nın Bahreyn'de 7 bin, Irak'ta 5 bin, Ürdün'de 3 bin, Türkiye'de ise bin 500 askeri bulunuyor.

"İşgal ettiği topraklara kan ve gözyaşı götürdü"

İşgalci Amerika'nın gittiği hiçbir yere huzur götürmezken, aksine kan ve gözyaşı bıraktı. 20 Mart 2003'te işgal edilen Irak'ın şu anki durumu bunu fazlasıyla kanıtlıyor. 

Nitekim bir milyondan fazla Müslümanın hayatını kaybetmesine, milyonlarcasının topraklarını terk etmesine, büyük bir tarihin yok olmasına neden olan emperyalist Amerika'nın Irak işgalinin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen ülkede hala sular durulmadı. 

"Allah, sadece kendisinden sakınmamızı emrediyor"

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Molla Fesih Memiş, İLKHA muhabirine, İslam coğrafyasındaki fitnenin başı işgalci Amerika olduğunu ve bunların Müslüman ülkelerden bir şekilde çıkartılması gerektiğini söyledi.

Âli İmran suresinin 28'inci ayetinin mealini paylaşarak konuşmasına başlayan Memiş, "Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Müminler müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa artık Allah'la olan bağını koparmış demektir. Ancak onlardan gelebilecek bir tehlikeden korunmanız başkadır. Allah, kendisi hakkında sizi uyarıyor. Sonunda dönüş Allah'adır.' Dolayısıyla Allah, sadece kendisinden sakınmamızı bize emrediyor." diye konuştu.      

"Emperyalist Amerika işgalleriyle bölgeyi dizayn etmeye çalışıyor"

Memiş, "Emperyalist ABD, bugün değil 1990'lı yıllarda burada kiraladığı bazı çeteler eliyle bu bölgeyi dizayn etmeye çalışıyordu. Sonrasında ise bilfiil işgale başlamıştır. O zaman güya Saddam'ın elinde kimyasal silah vardı ve bu silahlarla 300 bin insanı öldürecek kapasitede olduğunu söylediler. Ama onlar 1990'dan 2000 yılına kadar bir milyondan fazla Müslüman insanı öldürdü. Irak'ta cami minarelerinin kurşunlandığını ve roketlerle yıktırıldığını görüyorduk, fakat hiçbir Müslüman ülkesinden ses çıkmadı. Aradan yıllar geçti ve Irak'ta sular durulmadı. Irak'ta her gün bombalar patlıyor, insanlar ölüyor. Bazen Şiilerin camileri bazen de Sünnilerin camileri bombalanıyor. Bununla da 'Belki mezhep savaşı çıkarırız' düşüncesindeydiler. Belki bunda başarılı olamadılar ama dünya Müslümanların kafasında, gönlünde o kini, nefreti oluşturdular. Belki o gün işgalci Amerika'nın yaptıklarına karşı İslam ülkelerinde bir ittifak oluşsaydı ve buna karşı çıkılsaydı bugün bunları yaşamıyor olacaktık." ifadelerini kullandı.

"Irak Parlamentosunun kararı umut vericidir"

Kasım Süleymani'ye yönelik suikastın ardından toplanan Irak Parlamentosu'nun, işgalci Amerika askerlerinin ülkeden çıkarılmasına karar vermesinin yerinde bir karar olduğunu kaydeden Memiş, şunu söyledi:

Irak Parlamentosu, 1990 yılından bugüne kadar ülke işgal edildiği halde Amerika'ya karşı bir direnç göstermedi. Ancak bu olaydan sonra Irak Parlamentosu'nun, işgalci Amerika'nın ülkeyi terk etmesiyle ilgili almış olduğu karar, umut vericidir. Sevindirici ve cesaret örneğidir. Fakat bu karar ne kadar uygulanır onu da ileriki günlerde göreceğiz.

"İslam coğrafyasında fitnenin başı Amerika'dır"

Memiş, "İslam coğrafyasının tamamında Amerika üsleri vardır. Hatta Türkiye'de birkaç yerde Amerika üssü vardır. Katar, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Türkiye, Suriye, Ürdün, Irak ve Umman'da üsler var. Sadece bir İran'da Amerika üssü yoktur. Her şeyden önce bu Müslüman ülkelerin işgalci Amerikan üslerini buradan bir şekilde çıkarması lazımdır. Emperyalist Amerika bu bölgede bulunduğu ve bu bölgeye müdahil olduğu sürece sular durulmayacaktır. Sürekli insanlar ölecek, kan ve gözyaşı akacak ve insanlar sürekli göç etmek zorunda kalacaklar. Kadınlar sürekli dul kalacak, çocuklar yetim kalacak. İslam coğrafyasında fitnenin başı Amerika'dır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.