İslam coğrafyasından Yapıcıoğlu'na tebrik ziyaretleri

İslam coğrafyasından Yapıcıoğlu'na tebrik ziyaretleri

İslam coğrafyasının farklı bölgelerinden yetkililer, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, 14 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerde İstanbul milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

İstanbul'da gerçekleşen görüşmede konuşan Şeyh İkrime Sabri, Türkiye'deki seçimlerin İslam dünyası üzerinde çok etkili olduğunu söyledi.

7.png

İslam âlemi içerisinde Türkiye'ye büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Sabri, HÜDA PAR'ın daha önceden de Filistin davasına destek verdiğini ancak Meclis'e girdikten sonra bu desteğini daha da arttıracaklarına inandıklarını vurguladı.

Selahaddin Eyyubi'nin Mescid-i Aksa'nın fethine giden yolda İslam ümmetinin birlikteliğini önemseyerek başarıya ulaştığını kaydeden Sabri, bundan sonraki süreçte de Mescid-i Aksa'nın yeniden fethedilmesi için bu stratejinin izlenmesi gerektiğini söyledi.

6.png

Sabri, "Bizim için en önemli mesele vahdettir. Bizi birleştiren şey ise İslam'dır. Arapları parça parçayken bir araya getiren İslam'dır. Diğer dinler bir coğrafyaya aitken İslam ise evrenseldir. İlişkilerimizde bu düşünce olmalıdır. Kürtler ve diğer ırkları bir araya getirebilecek tek payda İslam'dır. Diller yok sayılamaz ancak İslam öncelikli meselemiz olmalıdır." dedi.

Filistinli STK'lardan Yapıcıoğlu'na tebrik ziyareti

Yapıcıoğlu'na bir başka tebrik ziyareti de Filistin İletişimciler ve Medya Derneği (FİMED) ve Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) yetkililerinden oluşan bir heyetle gerçekleştirildi.

5.png

FİDDER Mütevelli Heyet Başkanı Nasir Osman, FİDDER Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Mişiniş, FİMED Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayyaş, FİMED Genel Müdürü İbrahim el-Madhun ve FİMED Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Abu Taqiya'dan oluşan heyet Yapıcıoğlu'nu tebrik etti.

4-001.png

Heyet adına konuşan FİDDER Mütevelli Heyet Başkanı Nasir Osman, HÜDA PAR'ın Filistin davasına verdiği destekten dolayı Yapıcıoğlu'na teşekkür etti. Osman, bundan sonraki süreçte de desteklerini sürdürmesi temennisinde bulundu.

HÜDA PAR'ın sadece siyasi alanda faaliyet gösteren bir parti olmadığını, toplumun ıslahı için de çalışma yürüten bir yapı olarak tanıdıklarını vurgulayan Osman, kurumsal olarak kendilerinin de bu şekilde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

İhvanı Müslimin yetkilileri, Yapıcıoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

İhvanı Müslimin yetkililerinden oluşan bir heyet, Yapıcıoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

3-001.png

Aralarında İhvanı Müslimin Siyasi Daire Başkanı Hilmi el-Cezzar, İhvanı Müslimin İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Mahmut, Mısır Özgürlük ve Adalet Partisi eski Milletvekili Muhammet el-Fıkhi'nin de bulunduğu heyet, Yapıcıoğlu'nu tebrik etti.

Müslimin Siyasi Daire Başkanı Hilmi el-Cezzar, HÜDA PAR'ın 14 Mayıs'ta seçime girerken aldıkları kararda isabetli davrandıklarını söyledi.

2-001.png

HÜDA PAR'ın 4 vekil ile meclise girdiğini ancak etkisinin büyük olacağına inandıklarını belirten Mısır Özgürlük ve Adalet Partisi eski Milletvekili Muhammet el-Fıkhi, HÜDA PAR'ın bundan sonraki süreçte etkisini ve milletvekili sayısını arttırarak yoluna devam edeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Envarul Kur'an Vakfı yetkililerinden Yapıcıoğlu'na tebrik ziyareti

Hafızlık ve İslami eğitim alanında faaliyet gösteren Uluslararası Envarul Kur'an vakfı yetkilileri, Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti.

Envarul Kur'an Vakfı Genel Başkanı Mustafa Guneym ve vakfın eğitmenlerinden Muhammed İd, Yapıcıoğlu'nu tebrik etti.

1-001.png

Gerçekleşen son seçimlerde yapılan tercihlere bakıldığından genç neslin İslami hassasiyetlerden uzak bir tercihte bulunduklarının ortaya çıktığını belirten Guneym, hükümetin önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirerek ülkede en büyük sorunlardan bir olan eğitim alanına ciddi yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Yaptıkları eğitim çalışmalarından da bahseden Guneym, HÜDA PAR'ın bu anlamda kendilerine destek vermesi ve taleplerini de hükümet yetkililerine iletmesi temennisinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler