İslam düşmanı Fransa'da başörtüsü yasaklama girişimi Meclisten geri döndü

İslam düşmanı Fransa'da başörtüsü yasaklama girişimi Meclisten geri döndü

​Fransa Meclisi, İslam düşmanı Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) tarafından 18 yaşından küçük kız çocuklarına kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı yasaklama girişimlerini reddetti.

Fransa'da iktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) milletvekillerinden Aurore Berge ve Baptiste Moreau'nun 18 yaşından küçük kız çocuklarına kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı yasaklama teklifleri Fransa Meclisi tarafından kabul görmedi.

Ulusal Mecliste toplanan özel komite, Macron'un partisinin milletvekilleri tarafından hazırlanan bir yasa tasarısına, 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı ve "erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu gösteren giysiler giymeyi yasaklayan" 2 maddeyi ekleme tekliflerini görüştü.

Özel komite, söz konusu 2 maddenin ülkede "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendirme" olarak bilinen ve Müslümanların tepki gösterdiği yasa tasarısına eklenmesine onay vermedi.

Müslümanların tepkisini çeken "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendirme" olarak bilinen söz konusu yasa tasarısıyla camilerin daha sıkı denetlenmesi, Müslümanlar üzerindeki baskıyla Müslüman derneklerin kontrolünün artırılması ve din görevlilerinin yurt dışından gelmesinin önüne geçilmesi öngörülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.