İslam şehitleri Antalya’da yâd edildi video foto

İslam şehitleri Antalya’da yâd edildi video foto

Antalya Umut-Der tarafından düzenlenen “Şehadet” konulu programla İslam şehitleri yâd edildi.

Yeni Mahalle temsilciliğinde dün saat 19.30 Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Umut İlahi grubu tarafından seslendirilen şehadet konulu ezgi ve ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Cemal Çınar Hoca Şehadetin Allah’u Teâlâ tarafından Müslümanlara has kılınan ve Müslümanların vasfı olarak belirlendiği bir makam olduğunu vurguladı.

Çınar konuşmasında, “Şehadet Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teâla tarafından müminlere has kılınmıştır. Allah’ın dinine hizmet edenlerin en üst seviyedeki performansları olan Şehadet, bugün bakkaldan alınan sakız gibi ağızlarda çiğnenmekte ve istismar edilmektedir. Allah’ın muttakiler için tahsis ettiği bu yüce makamı bugün Rusya, İsrail ve Allah’ın dinine bilumum savaş açmış kâfirler kendi ölüleri için Şehit ve Şehadet kavramını kullanıp bunu istismar etmektedirler. Bundan dolayı Şehadet ayı bizim için çok önemlidir. Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizin dört bir köşesinde Müslümanlar olarak konferans konferans dolaşıp Şehitlik ve Şehadet kavramlarını anlatmaya .” dedi.

Şehit, Şehadet ve Şahit kelimeleri aynı kökten geldiğini belirten Çınar, “ Bundan dolayı İmanımızın anahtarı Şehadettir. Teslimiyetimizin mührünün de Şehitlik ile olması lazımdır. Kelime-i Şehadeti kabul edenlerin ve bu kelime uğruna öldürülenlerin ölümü Şehadettir. Bunun dışında kişi kimin silahı ile nerede, nasıl ve hangi vakitte öldürülürse hiç önemli değildir. Önemli olan ise hayatını bu kelime ile yaşayan ve hayatı da bu kelimeye şahitlik ediyorsa ve bu kelimenin yüceltilmesi için öldürülüyorsa o zaman bu kişi şehittir. Şeklinde konuştu.

Şehitlerin Allah katında çok önemli bir yeri olduğunu, Şehitlerin de derecelerinin olduğunu ve Allah katında derecesi en düşük olan bir Şehidin kendi ailesinden, kendi sevenlerinden ve akrabalarından en az 70 kişiye şefaat edeceğini belirten  Çınar, “Allah Resulü şöyle buyurmuştur: ‘Osman kıyamet günü 70 bin kişiye şefaat edecektir. Ve Osman cennet köşklerinden başka bir köşke intikal ettiğinde bir münadi, Ey Cennet ehli dikkat edin gözlerinizi kapatın. İşte hayâ ve edep timsali olan bu mümtaz şahsiyete Allah tarafından verilen bu nimetlerle beraber, Hz Osman 70 bin kişiye şefaat edecektir.’ Diye buyurmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından sergilenen İskilipli Atıf Hoca’nın şehadetini konu alan  tiyatro, salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden olurken, program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.