İslam şehitleri Bursa'da yâd edildi

İslam şehitleri Bursa'da yâd edildi

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından şubat ayında şehit olanları anmak amacıyla program düzenlendi.

Şubat ayında şehit olan Müslümanları anmak amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından program düzenlendi.

Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Programa konuşmacı olarak katılan Mahmut Aytekin, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.  

Şehadet konulu ezgiler seslendirilmesinin ardından katılımcılara hitap eden Mahmut Aytekin İslam'da şehadetin önemini anlattı.

Aytekin, "İnsanlık yolunu her şaşırdığında tarih boyunca o şaşıranları tekrar hak yola dönebilsinler diye Allah Peygamberler göndermiştir. İlk insan ve ilk Peygamber Hz. Âdem’de böyle olduğu gibi son Peygamber Hz. Muhammed'de de böyle olmuştur. Hz. Âdem bir hata işledi ve cennetten çıkmasına neden oldu. Ardından ona Peygamberlik verilerek adeta insanoğluna ‘Ey insanoğlu, kıyamete kadar hatan olursa çözüm yolu Rabbani yola sığınmaktır.' Bunu Allah bize Hz. Âdem’in hayatı üzerinden bize anlatıyor. Allah, zaman zaman yolunu şaşıran insanlara Peygamberlik son bulduğu için içlerinden bazı iyiler, bazı fedakârlar ve 'Allah’ın din işte böyle yaşanır' diyecek insanları onlara örnek olarak göstermiştir." dedi.

"Şehadet aşkı olmayanın İslami çalışma aşkı da olmaz." diyen Aytekin, "Zira İslami çalışmanın zirve noktası şehadettir. İslami çalışmanın, İslami gayretin alınabilecek en büyük ödülü şehadettir. Kim Allah’ın dini yüce olsun diye savaşır, çalışırsa, gayret ederse Allah yolunda öldürüldüğü zaman şehit olur. Allah ayetiyle kimin şehit sayılacağını net bir şeklide belirtmiştir." şeklinde konuştu.

 Program okunan dua ile son buldu.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.