İslam ümmeti Arakan merkezli toplanmıyorsa bu Suriye’deki fitnenin sonucudur

İslam ümmeti Arakan merkezli toplanmıyorsa bu Suriye’deki fitnenin sonucudur

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, İslam ümmetinin Arakan’ı gündemine almaması ve Arakan merkezli toplanıp harekete geçmemesinin arkasında yatan nedeninin Suriye’de yaşanan fitne olduğuna dikkat çekti.

Partisinin Elazığ’da düzenlediği bayramlaşma programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin "İslam ümmeti Arakan’ı gündemine almıyorsa, Arakan merkezli toplanmıyorsa, harekete geçmiyorsa bu, bugün Suriye’de yaşanan fitnenin sonuçlarından biridir aslında." dedi.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı üye ve gönüllüleriyle bayramlaşma programı gerçekleştirdi. HÜDA PAR Elazığ il binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, İl Başkanı Yusuf Yüksel, ilçe başkanları, parti üye ve gönüllüleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Şahin, 2014 yılında yaşanan 6-8 Ekim olaylarını hatırlayarak Arakan’da yaşananları bir nebze olsun anlaşılabileceğini ifade etti.

Arakan’da Budist çeteler tarafından yaşatılan katliamların bayram sevincini buruklaştırdığını aktaran Şahin, "Yakın tarihte canlarını feda etmiş, Kurban bayramında Allah yolunda kendilerini kurban etmiş olan genç kardeşlerimizi hatırlamak lazım. Rabbim şehadetlerini kabul buyursun inşallah. Her ne kadar miladi olarak ekim ayında yaşanmış olsa da Hicri olarak kurban bayramında yaşandığı için bugünlerde yaşanan hadiselerdi. Aynı olayları belki çok fazla anlayamıyoruz durumlarını ama o günleri hatırlarsak o günleri yaşayanlar olarak zihnimizde canlandırırsak Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin neler yaşadığını belki bir nebze anlayabiliriz. Çünkü o dönemde Budist çeteler gibi Marksist çetelerin sokağa dökülüp Müslüman gençleri hedef aldığı Arakan ile kıyas edilmeyecek derecede cüzi olaylardı. Birkaç günlük yaşanan olaylardı ama Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz onun çok daha katmerlisini on yıllardır yaşıyorlar ve yurtlarında barınamayacak derecede katliamlara uğruyorlar. Bunlar İslam ümmetinin maalesef konuşmamız gereken tablolarıdır. Bayramın sevincini hüzne çeviren olaylardır. Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da yaşanan zulümlere Allah bir son versin." dedi.

Şahin, "Açıkçası oralara yönelik elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Ama maalesef oralara yapılabilecek şey ümmetin genelinin yapabileceği şeydir. Ama İslam ülkeleri maalesef bugün kendi içinde birbirine düşmüş ve bugün kendi içinde birbirine düşmüşlüğün yıkımını yaşıyor. Oralarda İslam ümmetinin yaşadığı çekişmelerden dolayı sahipsiz kaldı Arakan gibi yerler, Patani gibi yerler, Doğu Türkistan gibi yerler. Allah, ümmeti içinde bulunduğu cendereden, içinde bulunduğu akıl tutulmasından bir an önce kurtarsın ve ümmete öncülük eden öncüler bir an önce bu ümmete nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"İslam ümmeti Arakan merkezli toplanmıyorsa Suriye’de yaşanan fitnenin sonucudur"

İslam ümmetinin Arakan merkezli toplanması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Maalesef İslam ümmeti çok fazla acı yaşıyor. Batıya yönelik olarak göstermemiz gereken tepkiler var ama bizim temel sorunumuz İslam âleminin içinde. Onun için İslam ümmeti, tarihin taşımış olduğu ihtilaflardan kurtulması lazım ve ümmetin yaşananlardan ders çıkarması lazım. Kur'an'ın aklına dönmesi lazım vahyin aklına dönmesi lazım peygamberin aklına dönmesi lazım ama bunu yapamazsa dahi ibretin aklına dönmesi lazım bu yaşananlar neden yaşandı? Yaşanmaması için hangi adımları atmak lazım? Yaşananlardan bir ders çıkarması lazım ve yaşananlardan bir akıl geliştirmesi lazım. Avrupa bunu yaptı. Yıllar içerisinde yaşanan acılardan bir akıl geliştirdi ve o akıl etrafında bir çıkış yolu buldu, bir birlik oluşturdu. Ümmetinde şu anda bir ders çıkaran akla ihtiyacı var. Arakan’da bugün mazlum kalmışsa, mağdur kalmışsa, sahipsiz kalmışsa, İslam ümmeti Arakan’ı gündemine almıyorsa, İslam ümmeti Arakan merkezli toplanmıyorsa, harekete geçmiyorsa bugün Suriye’de yaşanan fitnenin sonuçlarından biridir aslında." diye konuştu.

Konuşmanın ardından parti üyeleri salavatlar eşliğinde bayramlaştı. Katılımcılara gül suyu ve şeker ikram edildi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.