İslam ümmetinin yeniden uyanışa geçmesinin vakti geldi ve geçiyor

İslam ümmetinin yeniden uyanışa geçmesinin vakti geldi ve geçiyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen iftar programında konuşan İlahiyatçı-Yazar Abdullah İmamoğlu, izzetin İslam’da olduğuna dikkat çekerek, İslam ümmetinin yeniden uyanışa geçmesi vaktinin geldiğini söyledi.

Köklü Değişim Medya Tatvan Temsilciliği tarafından, “Ramazan uyanış zamanı” temasıyla iftar programı düzenlendi. Sahilde bulunan bir işletmenin bahçesinde düzenlenen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Abdullah İmamoğlu, izzetin İslam’da olduğuna vurgu yaparak, İslam ümmetinin yeniden uyanışa geçme vaktinin geldiğini belirtti.

Bugün İslam ümmeti olarak, İslam coğrafyası olarak maalesef tarihte hiç olmadığı kadar Allah’ın razı olmadığı bir atmosferde nefes alıp, verildiğini belirten İmamoğlu, Ramazanı fırsat bilerek yeniden uyanışa geçilmesi gerektiğini söyledi.

“Uyanmanın zamanı fazladan geldi ve hatta geçiyor”

İmamoğlu, “Bugün İslam ümmeti olarak, İslam coğrafyası olarak, Müslümanlar olarak, maalesef tarihte hiç olmadığı kadar Allah’ın razı olmadığı bir atmosferde nefes alıp veriyoruz. Yani yaşadığımız hayattan Allah razı değil. Nitekim Allah (Cella Cellaluhu), ‘Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.’ buyuruyor. Dolayısıyla dünya hayatında Allah’a hakkıyla kulluk için var olan bizlerin, Allah’ın razı olmadığı bir atmosferde yaşayıp, nefes alıp veriyor olması, Allah’ın razı olduğu bir durum değil. Dolayısıyla uyanmanın zamanı fazladan geldi ve hatta geçiyor. Uyumakta olan, öldü zannedilen ama uyanan İslam ümmetini, yeni de uyanışa geçmesinin vakti fazlasıyla geldi hatta geçiyor.” dedi.

“Biz izzeti İslam’dan başka bir yerde arayacak olursak, Allah bize uyanışı nasip etmeyecektir”

İzzetin yegâne kaynağının İslam olduğunu dile getiren İmamoğlu, izzeti İslam’dan başka yerlerde arayanların zillete mahkûm olacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Biz izzeti İslam’dan başka bir yerde arayacak olursak, Allah bize uyanışı nasip etmeyecektir. Biz izzeti İslam'dan başka bir yerde arayacak olursak, Allah bu anlamda bizi zillete mahkûm etmiş ve etmeye de devam edecektir. Eğer biz bugün laiklikte, demokraside izzet ararsak, asla bu mümkün olmayacaktır. Çünkü izzetin yegâne kaynağı İslam’dır. Öyleyse bugün yeniden uyanışa kalkmak isteyen, bunu kendine dert edinen, bilmelidir ki bu ancak ve ancak İslam ile mümkündür. İslam’ı dertlenmek, İslam ile ayağa kalkmakla mümkündür. Bilmek icap eder ki küfrün hükümlerinde, kâfirin ahkâmında, kâfirlerin kanunlarında izzet olmaz. Öyleyse biz, tarihte olduğu gibi yeniden İzzetlenmek istiyorsak, bu ancak ve ancak İslam ile mümkündür. Bunu gerçekleştirmek için ben ne yapıyorum? Bu işin neresindeyim? Uzaktan iyi dua ediciler zümresinde miyim yoksa uyanışa geçmek için bir şeyler yapmak isteyenlerden miyim? Dinin ikamesi için canını, malını her şeyini feda eden o bahtiyarlardan, yiğitlerden bizi eylesin.”

Düzenlenen iftar programı, akşam namazının ardında yapılan söyleşiyle devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.