​İslam’a ve değerlerine hakaret basın özgürlüğü olamaz

​İslam’a ve değerlerine hakaret basın özgürlüğü olamaz

​İslam’a ve değerlerine hakaret basın özgürlüğü olamadığını belirten Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, İslami değerlere ve Hazreti Peygambere hakaret eden oda TV için yetkilileri göreve çağırdı.

Hazreti Peygamber ve İslami değerlere saldırmaktan geri durmayan oda TV'ye tepkiler gelmeye devam ediyor.  

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, İslami değerlere ve Hazreti Peygambere hakaret eden oda TV’nin haddini aştığını belirterek, "İslami toplum olarak ‘eşkıyalık’ yapanlara pirim vermemiz lazım." dedi.

Hazreti Muhammed'e, sahabelere ve İslami değerlere hakaret eden oda TV’ye tepki gösteren Çelik, "Orada Hazreti Peygamber’e (Sallallahu Aleyhi Vessellem) karşı hakaret, Sahabe-i Kiram’a karşı hakaret ve İslam âleminin gözdesi olan ilim ehli dava adamlarına karşı ciddi manada bir saygısızlık söz konusu. Ayette geçen , ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik’  Cenab-ı Hakk'ın ifadesini bu zalim güruh onu değiştirerek, ‘biz seni eşkıyalık yapasın diye göndermedik’ diye çarpıttılar. Kur’an-ı Kerim’i tahrif etmek, değiştirmek hiç kimsenin haddine değildir. Orada hem Cenab-ı Hakka karşı saygısızlık var ve hem de Hazreti Peygambere karşı ciddi manada bir saygısızlık, hakaret vardır." dedi.

Cenab-ı Allah, "O kendi nefsinden havasından hiçbir şey konuşmaz o ancak kendisine vahiy edileni konuşur."  Ayet-i Kerimesini hatırlatan Çelik, "Ama bu zalimler bütün bu gerçekleri ters yüz ederek,  Hazreti Peygamber’e -haşa- eşkıyalık ve zorbalık vasıflarını isnat ettiler. Gerçekten biz şuna inanıyoruz, her dönem bu gibi eşkıyalar çıkacak. Müslüman bir toplum olarak bizim üzerimize düşen vazife, hiçbir zaman bunlara prim vermeden İslami hassasiyetlerimizi ifade etmeliyiz." diye konuştu.  

"Mahkemeler gerekli müdahaleyi yapmalı"

Çelik, şunları söyledi: "Biz istiyoruz ki Allah ve Resul'ünün ve Sahabe-i Kiramın haklarının çiğnendiği bir noktada da mutlaka mahkemeler gerekli müdahaleleri yapmaları lazım.  Bu manada herkesin duyarlı olması lazım.  Hiç kimse inanç noktasında hakaret ederek, bunu özgürlük ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendiremez. Hiçbir Müslümanın buna tahammülü söz konusu değildir. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem)  alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Biz böyle inanıyoruz.  Son nefese kadar da bu şekilde inanacağız." 

Yaratılmışların en hayırlısı, insanlığın tek önderi Hazreti Muhammed’in olduğuna dikkati çeken Çelik, Hazreti Peygamberin; bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderildiğini söyledi.

"O bizlere Allah'a karşı görevlerimizi ifa noktasında örnek modeldir"

Çelik, "Kur’an’da Cenab-ı Allah, 'Andolsun ki, size kendinizden gayet izzetli bir peygamber geldi; zorlanmanız ona ağır geliyor, üstünüze çokça titriyor; Mü'minlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.' buyuruyor. Bu vasıflara sahip olan Hazreti Peygamberi başka hiçbir şekilde tarif etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. O bize Allah'a karşı görevlerimizi ifa noktasında örnek modeldir. O’na ümmet olabilme noktasında bizim için tek önder ve tek liderdir. Ana babamıza karşı görevlerimizi ifa etme noktasında bizim için örnektir. Nefsimizin helal ve haram noktasında hangi tavırları sergilememiz noktasında bizim için örnek olandır. Ve yine o ailemize karşı bizim için örnektir. Eşimize, çoluk-çocuğumuza karşı örnek olan odur. Toplumun yetim ve fakir muhtaç kimsesizlerine karşı bizim için örnek olan yol gösteren o'dur." diye konuştu.

"İslam'ın İnanç esaslarını hiçe sayarak haddini aşan oda TV için yetkileri göreve davet ediyoruz"

oda TV’nin haddini aşarak İslam'ın İnanç esaslarını hiçe saydığını vurgulayan Çelik, "Kur’an-ı Kerim nazil olduğundan kıyamete kadar onu biz indirdik, onun muhafazası da biziz’ buyuruyor Allah (Celle Cellaluhu) bu hakikat ortadayken, zalimler hakikati ters yüz ederek, Hazreti Peygamber için sahabeyi kiram için İslam alimleri için ağıza alınmayacak o ifadeleri noktasında ilgili mercileri göreve davet ediyoruz." dedi.

"İslam’a ve değerlerine hakaret basın özgürlüğü olamaz"

Çelik son olarak konuşmasını şöyle tamamladı: "İslam’a yapılan bu hakaretler bir basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü olamaz. Bu zulmün, ahlaksızlığın, çirkefliğin tavan yaptığı bir noktadır. Onun için mutlaka bu konuda herkes duyarlı olması lazım. ‘Andolsun ki sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çokca zikreden kimseler için Resulullah en güzel örnektir’ buyuruyor Cenabı Allah. O eşsiz örnektir. Son nefese kadar örnek almamız gereken Hazreti Peygamber’dir. Başka örneklere ihtiyaç yoktur. O’nun sünnetini yaşamak mecburiyetindeyiz, harfiyen, ihmal etmeden, inşallah. son nefese kadar onun sünnetini yaşamakla mükellefiz. ‘O’nu sevmeyenleri de sevmemek bizim vazifemizdir’ Biz onunla ilgili zulüm boyutuna varan ifadeleri kullananlara karşı da hukuki yolda İnşallah gerekli mercilere de başvurarak bu hakkımızı da kullanacağız. Hiçbir zaman bu gibi şahsiyetlere şahıslara fırsat vermeyeceğiz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler