​İslam'ı camilerden sokaklara taşımak gerekir

​İslam'ı camilerden sokaklara taşımak gerekir

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen programda konuşan İhsan Şenocak, İslam'ın sadece camilerde değil sokaklarda da olması gerektiğini belirtti.

Viranşehir Derneği tarafından Kültür ve Sanat Merkezi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda konferans düzenlendi. Programda konuşan Dr. İhsan Şenocak, İslam'ın hayatın her alanında olması gerektiğini vurguladı.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferans Adil Dağ'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş kısa bir selamlama ve açılış konuşması yaptı.

İslam’da davetin önemine değinen Karadaş, "Yedi sınıf insan vardır ki bunlar hiçbir gölgenin bulunmadığı o zorlu günde Allah’ın arşının gölgesinde gölgeleneceklerdir. Bu yedi sınıf insandan biri de Allah için bir araya gelenler ve Allah için birbirinden ayrılanlardır. İnşallah bizlerde bugün Allah için burada toplanmış bulunmaktayız." dedi.

Açılış konuşmasının ardından İlahiyatçı-Yazar Dr. İhsan Şenocak, vatandaşlara hitap etti. Şenocak, İslam’ın camilere tıkanıp kalmaması sokaklarda gündem olması gerektiğini, günlük hayatımıza etki etmesi ve Müslümanların özüne dönmesi gerektiğin vurguladı.

Program açılışında okunan Fusilet Suresine değinen Şenocak, "Allah (celle celalluhü) insanı merhale merhale günümüze taşımaktadır. İslam da insanlığa merhale merhale gelmiştir. Kur’an-ı Kerim'de içki dört merhalede yasaklanmıştır. Birinci aşamada içkinin tüketim miktarını soruyor, ikinci aşamada içkiyi namaz vakitlerinde yasaklıyor, üçüncü aşamada sabahtan yatsı vaktine kadar yasaklıyor ve son olarak dördüncü aşamada ise içkiyi tamamen yasaklıyor." şeklinde ayeti tefsir etti.

Şenocak, konuşmansın devamında sahabe-i kiramın hayatından örnekler vererek, onların örnek alınması gerektiğini belirtti.  

Program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.