İslami Cihad Heyeti Kahire'deki görüşmelerini tamamladı

İslami Cihad Heyeti Kahire'deki görüşmelerini tamamladı

İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreter Ziyad En-Nehhale'nin başkanlığındaki heyeti Kahire'deki faaliyetlerini tamamladı.

Heyet Kahire'de bulunduğu sürece Mısır'ın bazı ileri gelenleriyle, istihbarat teşkilatının müdürüyle ve Hamas'ın Kahire'de bulunan İsmail Heniyye başkanlığındaki heyetiyle görüşmeler yapmıştı.

İslami Cihad Hareketi tarafından bugün yapılan açıklamada Kahire'deki heyetin resmi görüşmelerini Hamas heyeti ile birlikte Mısır İstihbarat Teşkilatı'nın başkanı Abbas Kamil'le yaptığı görüşmeyle tamamladığı ifade edildi.

Açıklamada Kahire'deki görüşmelerde Filistin davasıyla ilgili son siyasi gelişmelerin değerlendirildiği, bu arada Gazze'ye uygulanan ablukanın ve bu bölgeye yönelik son insanlık dışı saldırının da ele alındığı belirtildi.

Hareket, işgalci siyonist saldırılarının sivilleri ve dönüş yürüyüşü gösterilerini hedef aldığına dikkat çekerek işgal rejiminin saldırgan tutumuna karşı tavır alınması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada Yüzyılın Anlaşması planına karşı Filistin'in birliğinin korunmasının da son derece önemli olduğu belirtildi.

Hareketin açıklamasında Hamas'la arasındaki ilişkilere de değinilerek İslami Cihad ile Hamas arasında derin ve köklü ilişkiler bulunduğuna dikkat çekildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler