İslami değerlerle dalga geçen konsolosluk çalışanlarına tepkiler devam ediyor

İslami değerlerle dalga geçen konsolosluk çalışanlarına tepkiler devam ediyor

ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda çalışan Türkiye vatandaşı personelin Halloween (Cadılar Bayramı) kutlamalarında İslam dini ile alay ettiği görüntülere tepkiler devam ediyor.

ABD'nin İslam ülkelerindeki istihbari faaliyetleri, farklıkları manipüle ederek oluşturmak istediği kaos planları biliniyorken, Türkiye'de de benzeri faaliyetlerine son yıllarda hız vermesi dikkat çekiyor.

Özellikle ABD'nin Adana Konsoloslarının bölge valisi gibi hareket ettikleri görülürken, son yıllarda başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu illerine yaptıkları ziyaretlerin, gerçekleştirdikleri "kayıt dışı" toplantıların ardından dikkat çeken olayların yaşanması zihinlerde çok sayıda soru işaretlerinin belirmesine neden oluyor.

Son olarak ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda çalışan Türkiye vatandaşı personelin Halloween (Cadılar Bayramı) kutlamalarında İslam dini ile alay etmesi ve bu görüntülerin sosyal medyada yayımlanması üzerine gelen tepkiler devam ediyor.

31 Ekim Cadılar Bayramı'nda çekilen görüntülerde kadın personel C.G, "Arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz. İzlediğiniz üzere sabahtan beri günahlara bulanmış vaziyetteyiz, yalnız sanmayın ki günahlarınızdan kurtulacağınız bir yol yok. Bu içecek Mekke'den geliyor. Bunu içtikten sonra tüm günahlarınızdan arınıyorsunuz arkadaşlar. Bunu için, arının, sonra hayatınıza bakın." diyerek zemzem suyu şişesini gösteriyor.

Görüntünün devamında, elinde içki şişesi bulunan C.Y. ise "Bunu da için" diyerek kadehi gösteriyor ve içkiyi içiyor. Kadın personel de takkeli kişinin yemek tabağını ve elindeki içki şişesini göstererek, "Domuz eti görüyorum ben orada, hapur hupur yiyor. Hacım ne yapıyorsun? Elindeki alkol değil mi?" diyerek dalga geçiyor.

Yayınlanan görüntülerin büyük tepki çekmesi üzerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan haklarında soruşturma başlatılan C.G. ile C.Y. dün gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler