"İslami ilimler bizim için ekmek ve su gibi ihtiyaçtır"

"İslami ilimler bizim için ekmek ve su gibi ihtiyaçtır"

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyete giren 200 kişilik yatılı Kur'an kursunda eğitime başlanırken, kursa rağbetin olduğu belirtildi.

Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğü tarafından Çavuşlu (Şorizbah) Mahallesi'nde hayırseverlerin katkılarıyla yapılıp, geçtiğimiz gün törenle açılışı gerçekleştirilen Çavuşlu Suffa Kur'an Kursu eğitime başladı.

Bölge mimarisine uygun olarak dış kaplaması katori taşı ile yapılan Kur'an kursunun bölgenin en fazla öğrenci kapasitesine sahip olacağı öngörülüyor.

16 dönümlük alanda yapılan 5 katlı Kur'an kursu binasında 80 derslik bulunuyor. Yaklaşık 200 öğrencinin yatılı olarak kalabileceği ve eğitim görebileceği Kur'an kursunda medrese mahiyetinde İslami ilimlerin yanı sıra hafızlık ve tecvit gibi derslerin eğitimi de verilecek.

Midyat İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik, yatılı Kur'an kursunda incelemelerde bulunarak, görevlilerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilik, kursun hayırlı olması temennisinde bulunarak, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Buranın, 200 kişilik kapasitesiyle bölgenin en büyük Kur'an kursu olacağını belirten Bilik, "Bölgede hem medrese hem de Kur'an kursu kültürüyle öğrenci yetiştirmeye gayret edeceğiz. Buranın, ilim vermede ve kaliteli insan yetiştirmede etkin olmasını temenni ediyorum. Bizim amacımız bölgede ahlaklı ve dindar bir gençlik yetiştirmek. Bununla birlikte en çok ihtiyacımız olan âlimlerimizin yetişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Müftülük olarak, elimizden geldiği kadar gerek maddi gerekse de manevi olarak destek olmaya devam edeceğiz. Bölgeye, Çavuşlu'ya hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kur'an kursunun yapımıyla ilgilenen Çavuşlu Ulucami İmam-Hatipi Ahmet Deniz ise insanların manevi ihtiyacının ancak ilimle karşılanabileceğini söyledi.

"Ciddi bir rağbet var, alımlarımız devam ediyor"

Kurs kayıtlarına rağbet olduğunu dile getiren Deniz, şunları söyledi: "2014'te Kur'an kursumuzun temelini attık. 6 dönümlük arazi üzerinde yapılan Kur'an kursumuzun binası 675 metrekarelik alanda yapıldı. 80 sınıfımız var. Bodrum katında yemekhane ve mutfak, üst katta da yatakhane bulunmaktadır. Yatılı olarak yaklaşık 200 öğrenci alabileceğiz. Şu an 15-20 öğrencimiz mevcuttur ancak ciddi bir rağbet var. Alımlarımız devam ediyor."

"İslami ilimler bizim için ekmek ve su gibi ihtiyaçtır"

Yozlaşma ve ahlaki çöküntünün had safhaya ulaştığı günümüzde özellikle gençlerin ilim öğrenmesinin büyük bir ihtiyaç olduğuna değinen Deniz, "Bu medreseyi, Kur'an kursunu inşa etmemizin temel sebebi İslami ilimleri öğretmektir. Gerçekten günümüzde çocuklarımızın İslami ilme ihtiyacı vardır. İslam ilimleri öğrenmek ekmek ve su gibi bizim için bir ihtiyaçtır. Eğer insanda inanç ve maneviyat varsa bu onu kötülüklerden alıkoyar, fitne ve fesattan uzaklaştırır. Özellikle zamanımızın gençleri Kur'an-ı Kerim'in anlamını öğrenseler kendilerini kötü şeylerden alıkoyabilecekler. Dışımızda gelişen fitnelerin, kötülüklerin, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların hepsi insanımızın maneviyatının eksik olmasından, maneviyattan uzaklaştığından dolayıdır. Kur'an ve hadisten bihaber olmalarındandır. Allah'ın izniyle bu ilmi öğrenen gençlerimizin Allah'a ve ahiret gününe imanları pekişir. Kıyamet, cennet ve cehennemin, hesap ve mizanın olduğunu bilir. Bu bilinci kazanan insanımızdan kötülük göremezsiniz, onlardan kötülük gelmez. Neden? Çünkü bu bilince sahip kişi biliyor ki kıyamet ve hesap günü var. Allah'ın bu dünyada bize verdiği ömrün hesabını vereceğimizi bilir." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.