'İslami kimliğin bitirilmesi amaçlanıyor'

'İslami kimliğin bitirilmesi amaçlanıyor'

Mısır`da Bulunan Bangladeşli Ezher Öğrencileri, ülkelerinde yaşanan sıkıntıları, hükümetin Cemaati İslami liderlerine verdiği haksız idam cezasıyla, İslami kimliğin bitirilmesinin amaçladığını dile getirdiler.

Bangladeş Hükümetinin ülkede bulunan Cemaati İslami mensuplarına yönelik acımasız zulüm politikaları devam ederken, Mısır`da bulunan Bangladeşli Ezher öğrencileri ülkelerinde yaşanan zulmü güçleri yettiğince Mısır`da duyurmaya çalışıyor.

Mısır`ın Tarihi Ezher Camii`nde görüştüğümüz öğrenciler, Bangladeş`te Müslümanlara yönelik süregelen büyük baskıyı değerlendiler.

Öğrenciler adına konuşan Şeriat Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Muhammed Taha, Bangladeş`in İslam ülkeleri arasındaki konumundan bahsederek, "Sizin de bildiğiniz gibi Bangladeş, içerisinde Müslümanların en fazla bulunduğu ülkelerden biridir. Fakat şu anda hükümeti elinde bulunduranlar, tamamen İslam düşmanı laiklerden oluşmaktadır. Yaklaşık beş seneden beridir yetkileri elinde bulunduran bu laik kesimin, göreve geldiği günden bu yana Müslümanlara yapmadıkları zulümler kalmadı. Bu zulümlerin son günlerde ne dereceye ulaştığını hep beraber müşahede etmekteyiz" ifadelerini kullandı.



"Bangladeş`te yaşanan zulüm ile ilgili Türkiyeli yetkililerden bir isteğiniz var mı?" şeklindeki sorumuza cevap veren Muhammed Taha, "Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ülkemizdeki yetkililerle acilen irtibata geçip İslam âlimlerinin idam edilmesine engel olmasını istiyoruz" dedi.

Bangladeşli öğrenciler, Ezher Camii`nde düzenledikleri basın açıklamasının ardından, basın kuruluşlarına dağıttıkları metinde ise şu ifadelere yer verdiler: "Bangladeş`te bulunan hükümet, yaklaşık 60 sene önce Mevdudi tarafından kurulan Cemaati İslami`nin önde gelenlerini idam ederek, ülkede bulunan Müslümanların bir an önce yok olmasını istiyor. 2009`da Hindistan hükümeti ile askeriye tarafından hileli bir şekilde yetkileri eline alan Hasina Vecid, ilk iş olarak anayasada bulunan "Allah`a İman ve Sonsuz Güven" maddesini kaldırarak yerine Laiklik ve Sosyalizmi getirdi."

Hükümet 40 bin Cemaati İslami mensubunu tutukladı

Cumhurbaşkanı Hasina Vecid`in Bangladeş`teki Cemaati İslami yetkililerini kendisi için en büyük tehlike olarak gördüğünün dile getirildiği açıklamada, "Göreve gelen yeni hükümet İslami şiarları ortadan kaldırmakla yetinmeyip, ülkede derin geçmişi olan Cemaati İslami`nin yetkililerini bir bir gözaltına aldı. Daha önce bakanlıklar ve bürokraside bulunan birçok Müslüman başta olmak üzere, Kadın-Erkek toplam 40 kişiyi gözaltına aldı.

Hükümetin gelecek seçimlerde Cemaati İslami`nin halk nezdinde itibarını düşürmek için, Cemaatin eski lideri Gulam Azzam`ın bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaptığı iddialarının aslında iftira olduğu altı çizilen açıklamada; "Önümüzdeki seçimlerde İslami kesimin büyük oranda kazanma olasılığını göz önünde bulunduran mevcut rejim, yetkisi altında bulunan basın-yayın organları aracılığıyla kamuoyuna sunduğu yalan, yanlış haberlerle, Cemaatin eski lideri Gulam Azzam`ın, 1971`deki bağımsızlık savaşında Pakistan`la işbirliği yaptığını iddia ediyor" ifadelerine yer verildi.

(Osman Çelik - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.