İslami Vakıflar Dairesi Müdür Yardımcısı Kudüs'te alıkonuldu

İslami Vakıflar Dairesi Müdür Yardımcısı Kudüs'te alıkonuldu

Siyonist işgal rejimi, Kudüs'te İslami Vakıflar Dairesi Müdür Yardımcısı Nacih Bukeyrat'ı alıkoydu.

İslami Vakıflar Dairesi'nin verdiği bilgilere göre işgalciler,  Şer'i Eğitim Vaaz ve İrşad Müdürlüğü'nün Eski Kudüs'teki Silsile Kapısı'nın yakınında bulunan binasına baskın düzenledikten sonra Bukeyrat'ı alıkoydu.

İşgalciler Bukeyrat'ı, Mescid-i Aksa içindeki çalışmalarından ve işgal rejiminin buradaki çirkin oyunlarını ortaya çıkarmasından dolayı daha önce de birkaç kez alıkoymuş ve kendisine Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezaları vermişti.

Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlarla yahudiler arasında paylaştırma planına gerekçe oluşturmak amacıyla yahudilerin buraya gündelik olarak baskınlar düzenlemelerine, içinde dolaşmalarına, kendilerine göre dini ritüeller gerçekleştirmelerine, Müslümanları tahrik eden hareketlerde bulunmalarına ve onlara saldırmalarına imkan veriyor.

Diğer yandan Mescid-i Aksa'nın kapılarına işgalci askerler yerleştirerek Müslümanları sıkıştırıyor, onların girmelerini engelliyor,  Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için orada bulunmaya özen gösteren ve kendilerine murabıt denilen gönüllülere de zaman zaman Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezaları veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler