İsmail Heniyye: Siyonistlerin Aksa'ya yönelik saldırıları İslam ümmetine yapılan bir saldırıdır

İsmail Heniyye: Siyonistlerin Aksa'ya yönelik saldırıları İslam ümmetine yapılan bir saldırıdır

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonistlerin, Ramazan ayının 28’inci gününde Mescid-i Aksa’ya büyük bir baskın yapma hazırlığı yaptığını hatırlatarak, işgal altındaki Kudüs'ün Yahudileştirme tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

HAMAS lideri Heniyye, Filistin davasını ve Kudüs kentini içinde bulundukları sorunlardan kurtarmak ve gündemin sıcak konularını ele almak için Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle alim, davetçi ve siyasi yöneticilerle video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Filistin topraklarında işledikleri suçlarla tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam eden siyonistlerin, Ramazan ayının 28. günü Mescid-i Aksa'ya baskın yapma ve Aksa’nın avlusuna zorla girme planları yaptığını aktaran Heniyye, “Filistinli halkımızın, siyonistlerin Kudüs’te olay çıkarmasına veya 28 Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin vermemesi konusunda tüm gücümüz ve irademizle karar aldık. Hepimizin canı, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun.” dedi.

Heniyye, işgal rejimi ile siyonistlerin Aksa'ya yönelik saldırılarını, İslam ümmetine yapılan apaçık bir saldırı şeklinde değerlendirirken, Müslüman toplumları ve devlet yöneticilerini, Mescid-i Aksa’yı müdafaa etme ve işgalcilere karşı direnen Kudüs halkını destekleme konusunda kararlı ve güçlü bir tavır koymaya davet etti.

Konuşmasında Heniyye, “İslam ümmeti, Kudüs’ü ve Kudüslüleri yalnız bırakmamalıdır. Her karış Filistin toprağını işgalden kurtarma, vatandaşlarımızın geri dönüş hakkı ve işgalcilere karşı direniş mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Öte yandan Ramazan ayında Filistinlilere yönelik provokatif adımlar atmaya devam eden siyonistler, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere saldırmıştı. Teravih namazından çıkan Filistinlileri hedef alan işgalciler, çok sayıda kişiyi de yaralamıştı.

Mübarek Ramazan ayının onuncu gününde Kudüs sokakları, işgal ve siyonist yerleşimciler karşıtı büyük bir direnişe tanıklık etti. İşgal altındaki Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Bab El-Amud (Şam Kapısı) meydanı savaş alanına döndü. Siyonist yerleşimcilerin saldırılarını protesto eden çok sayıda Filistinli genç yaralandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.