İsmail Heniyye'den Kuveyt Emiri için başsağlığı mesajı

İsmail Heniyye'den Kuveyt Emiri için başsağlığı mesajı

HAMAS Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, dün hayatını kaybeden Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah için başsağlığı dileklerinde bulundu.

Filistin davasına verdiği destekle ön plana çıkan Kuveyt Emiri'nin vefatı üzerine taziye mesajı yayımlayan Heniyye, "Emirin vefatı, başta Filistin halkı olmak üzere bütün İslam âlemi için büyük bir kayıptır." dedi.

Heniyye açıklamasında, "İnsanlık Emiri'nin hayatını kaybetmesi sebebiyle Kuveytli kardeşlerimizin acısını, yöneticilerimiz ve halkımız adına paylaşıyoruz. Emir, hikmet ve cesur duruşlar sahibiydi. Hizmetlerini, onurlu hayatını daima iyilik ve hayırla anacağız." ifadelerini kullandı.

Kuveyt Emiri'nin, işgal altındaki Kudüs ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistin davasını her zaman desteklediğini belirten Heniyye, Kuveyt'in, Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti.

Kuveyt Devlet Televizyonu, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın dün öldüğünü duyurmuştu. Sabah'ın ölümünün ardından ülkede 40 günlük yas ilan edildi. Kuveyt emirinin ölümünün ardından Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ülkenin yeni Emiri olduğu duyuruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.