İspanya'da Covid-19 nedeni ile ikinci kez ulusal OHAL ilan edildi

İspanya'da Covid-19 nedeni ile ikinci kez ulusal OHAL ilan edildi

Covid-19 salgınında 1 milyonu aşan vaka sayılarının her geçen gün arttığı İspanya'da hükümet, Kanarya Adaları dışında ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Başbakan Pedro Sanchez başkanlığında olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu, Covid-19 önlemleri kapsamında gece sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere bir dizi önlemi içeren 15 gün boyunca geçerli olacak OHAL kararı aldı.

Başbakan Sanchez, hükümetin planının OHAL'i yaklaşık 6 ay boyunca uzatmak olduğunu açıklayarak, "OHAL'in 9 Mayıs'a kadar uzatılması için meclise önerge sunacağız. Pandemi bir devlet meselesi, tüm siyasi grupların desteğini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Sanchez, ülkedeki 17 özerk yönetimden 10'unun talebini ve uzman görüşlerini dikkate alarak OHAL kararı aldıklarını söyledi.

İspanya'da Covid-19 nedeniyle ilk olarak 14 Mart-21 Haziran tarihleri arasında OHAL ilan edilmiş ve bu süreçte sokağa çıkma yasağı getirilip, okullar, restoranlar ve mağazalar kapatılmıştı.

İkinci OHAL'de ise ülke genelinde saat 23.00 ila 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Ayrıca aile veya arkadaş arasında en fazla 6 kişiye toplanma izni veriliyor. Salgının yoğun olduğu özerk bölgelerde yerel yönetimlerin kararıyla serbest dolaşıma kısıtlama getirilebilecek.

İspanya'da cuma günü açıklanan son verilere göre toplam Covid-19 vaka sayısı1 milyon 46 bin 132'ye ulaştı, salgın nedeniyle 34 bin 752 kişi hayatını kaybetti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler