"İsrail'in Nekbesi yaklaşıyor"

"İsrail'in Nekbesi yaklaşıyor"

Siyonist İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği Nekbe'nin (Büyük Felâket) yıldönümünde Tokat'ta yapılan basın açıklamasında; bundan sonra her 15 Mayıs'ın Filistin halkı ve İslam ümmeti için değil, siyonistler için Nekbe günü olacağı kaydedildi.

TOKAT - Küresel emperyalizmin himayesinde 14 Mayıs 1948’de Siyonist İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği günden bu yana Filistin halkının Nekbe (Büyük Felâket) olarak telin ettiği yıldönümü dolayısıyla Tokat’ta bir basın açıklaması yapıldı. Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) tarafından yapılan açıklamada; Filistin halkının Siyonist işgal sürecinde yaşadığı sürgün ve felaketlere karşı yükselttiği direnişine değinildi.

 

TOKAD adına basın açıklamasını okuyan Yunus Akkoç, Bugünün sadece Filistin halkı için değil, bütün İslam ümmeti için Nekbe günü olduğunu söyledi.

 

“Nekbe, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın esaretidir”

Müslümanlar için her günün bir nekbeye dönüştüğünü vurgulayan  Akkoç, “Terörle kurulan bu gasıp Siyonist rejim, sürekli olarak Filistin halkına ve bölge halklarına karşı her türlü terörü uygulamaya devam etmektedir. O günden bugüne Filistin halkı ve İslam ümmeti için her gün Nekbe’dir, işgaldir ve felakettir. Nekbe, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın esaretidir. 1948 yılından bu yana Filistin topraklarının adım adım işgalidir. Nekbe Filistin halkının bitmek bilmeyen seri katliamlara maruz kalmasıdır. Nekbe, 7 milyon Filistinlinin vatanlarından uzakta, mülteci kamplarında yaşamak zorunda bırakılmasıdır; Gazze ve Batı Şeria’da kalanlar için ise her türlü maddi manevi işkence ve siyonist rejimin savaş makinalarının altında bedenlerinin parçalanmasıdır. Hulasa Nekbe, siyonist rejimin varlığının niçin gayri meşru olduğunu ortaya koyan tarihi bir vakıadır.” ifadelerini kullandı.

 

"15 Mayıs siyonistler için Nekbe günü olacak"

Büyük bir felaketin ümmetin üzerinde dolaştığını ifade eden Aysel Gökçek ise, “Bugün, 15 Mayıs’ta, dünyanın her yerinde ümmet bilinciyle bir araya gelen direnişin dostları, bundan sonra her 15 Mayıs’ın artık Filistin halkı ve İslam ümmeti için değil, siyonistler için Nekbe (büyük felaket) günü olduğunu ilan etmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Eylem boyunca “Nakba of Israil is Coming Soon! İsrail’in Nekbesi Yaklaşıyor!” pankartının yanı sıra çok sayıda döviz taşınırken “Filistin Halkı Yalnız Değildir, Yaşasın Küresel İntifada, Kudüs Özgürlük Sembolümüzdür, Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz, Siyonistler Yenilecek Direnen Filistin Kazanacak” sloganları atıldı ve tekbirler getirildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.