İstanbul Barosu'nda başkanlık oylaması devam ediyor

İstanbul Barosu'nda başkanlık oylaması devam ediyor

52 bin avukatı bir araya getiren ve dünyanın en büyük barosu unvanını taşıyan İstanbul Barosu, 3 yıl aradan sonra düzenlenen Genel Kurul Toplantısı sonrası bugün başlayan oy verme işlemiyle yeni başkanını seçecek.

Haliç Kongre Merkezinde dün gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısının ardından sabah saatleri itibari ile başlayan oy verme işlemlerine on binlerce avukat katılarak oy kullandı.

Farklı gruplardan adayların yarıştığı başkanlık seçimlerinde Bağımsız Avukatların başkan adayı Avukat İshak Şâdi Çarsancaklı oldu.

"Bağımsız Avukatlar hukuku en üst pencere olarak niteleyen bir oluşumdur"

Gerçekleşen genel kurul toplantısı ve devam eden seçimlerle ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Bağımsız Avukatlar Başkanı ve İstanbul Baro Başkan Adayı Çarsancaklı, "Bugün İstanbul Barosu, tüm geçmişten sonra Mehmet Durakoğlu ile devam edip etmeyeceğine ilişkin bir karar verecek. Bağımsız Avukatlar, tüm siyasal eğilimlerden ve baronun siyasileştirilmesinden, ideolojileştirilmesinden rahatsız olan avukatların bir araya gelmesiyle oluşan, bağımsızlığı şiar edinen, hukuku en üst pencere olarak niteleyen ve 'bizim karşı mahallemiz yok, biz avukatız hakkı şiar ediniriz' diyen avukatların oluşturduğu bir oluşumdur. Bu ölçekle seçime gidiyor." dedi.

"Çoğunlukçu değil çoğulcu bir baro hedefliyoruz"

Özellikle genç avukatların oy kullanmasının çok önemli olduğunu söyleyen Çarsancaklı, "Çünkü yaşlı avukatlar çoğunlukla futbol takımı tutar gibi taraf tutar hale gelmişiz. Ancak yeni bir söylemle Bağımsız Avukatların hem gençlere hitap eden hem de zamana hitap eden tüm üstatları hukukun üstünlüğüne, bir arada olmaya, bölünmemeye çağırıyor. En önemli çağrımız nispi temsille alakalıdır. Çoğunlukçu değil çoğulcu bir baro hedefliyoruz. Ötekileştirmeyen, birbirine tahammül eden avukatlar hukuku yüceltebilirler. Baroyu ve avukatlığı itibarlı hale getirebilirler." diye konuştu.

"Baro, verdiğimiz önerge sonrasında artık sadece ihale ile alım yapacak"

Bağımsız avukatların güçlenmesi halinde baroda birçok şeyin değişebileceğini vurgulayan Çarsancaklı, "Bu seçimde Bağımsız Avukatların oy oranının yüksek olması, hele ki baro seçimlerini kazanması Türkiye'nin normalleşmesi, hukukun itibar kazanması ve avukatın yanlı olmaktan kurtulması açısından son derece önemlidir. Sanıyorum Türkiye'de bir şeyler bu şekilde değişir. Biz, İstanbul Barosu'nda çoğulculuğu ancak bağımsız avukatlarla temin edebiliriz. Mesela dün gece saat 23.30'a kadar Bağımsız Avukatlar baronun genel kurulundaydı. Bizim verdiğimiz önergelerle aidatlar düştü. Bizim verdiğimiz önergelerle artık İstanbul Barosu sadece ihale ile alım yapacak. Bizim verdiğimiz önergelerle adliyelerde asansörler avukatlara tahsis olunacak. Bunun için baro mücadele edecek. Bunlar maalesef bugüne kadar baronun aklına gelmeyen şeylerdi. Bugün en azından aidat hususu genç avukatlarımıza hediyemiz olsun. Bağımsız Avukatlar bundan sonra da çalışmalarına devam edecek." şeklinde konuştu.

Bu akşam saat 17.00'ye kadar kullanılacak oylar sonrasında yapılacak sayımın ardından yeni başkan belli olmuş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler