İstanbul Boğazı’nda 19'uncu kez yelken yarışları düzenlenecek

İstanbul Boğazı’nda 19'uncu kez yelken yarışları düzenlenecek

Türkiye’nin en önemli su sporu etkinliklerinden birine ev sahipliği yapacak olan İstanbul Boğazı, bu hafta sonu iki kıta arasında 19'uncu kez düzenlenecek olan yelken yarışlarına ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen "Turkcell Platinum Bosphorus Cup Yelken Yarışları", bu hafta sonu İstanbul Boğazı'nda düzenlenecek. İBB’nin Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla tanıtım desteği verdiği yarışlar, “İstanbul Yelken Açıyor” teması ile düzenlenecek.

26 Eylül’de ilk etabı İstanbul Boğazı’nda yapılacak ve iki gün sürecek yarış, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü önünde kurulan start hattında başlayacak.

Tekneler daha sonra Anadolu Hisarı şamandırasını iskelede bırakarak Çırağan Sarayı önündeki şamandırayı dönecekler. Sonrasında ise Çırağan Sarayı önünde yarışı tamamlayarak ilk gün etabını bitirecekler.

500 sporcu 50 yelkenli ile yarışacak

Geçtiğimiz yıl dünyanın birçok ülkesinden teknelerin ve yelkencilerin İstanbul’a geldiği yarış için bu yıl pandemi nedeniyle Türkiye’nin dışında sadece Bulgaristan’dan ve Romanya’dan katılımcılar olacak. İki ülkeden 7 yelkenlinin yer alacağı organizasyonda, toplamda 500 sporcu 50 yelken ile mücadele edecek. Yarışlar, 27 Eylül Pazar günü Caddebostan’daki şamandıra yarışlarıyla sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.