İstanbul Sözleşmesi protesto edildi

İstanbul Sözleşmesi protesto edildi

İstanbul Sözleşmesi'ni protesto etmek amacıyla Kartal Adliyesi önünde bir araya gelen bir grup kadın, sözleşmenin kadını korumak yerine şiddet ve cinayete teşvik ettiğini vurguladılar.

Aileyi Yaşatma ve Toplumu Koruma Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına, İstanbul Sözleşmesi sebebiyle mağdur olan çok sayıda aile katıldı. Basın açıklamasına HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları da destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Aileyi Yaşatma ve Toplumu Koruma Derneği Başkanı Hatice Sunci, İstanbul Sözleşmesi'nin kadına şiddeti önlemek için imzalandığını ancak şiddeti önlemek bir yana kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin daha fazla artmasına sebep olduğunu söyledi.

Söz konusu sözleşme ile kadın ve erkeklerin karşı karşıya getirtildiğini, bunun da şiddet ve cinayetlere sebep olduğunu belirten Sunci, "İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun sebebiyle cezaevlerinde yatanların yüzde 93'ü iftira mağduru. Kadının beyanı delil kabul ediliyor. 'Hiçbir kadın iffetini ortaya koyarak böyle bir olaya karışmaz' deniliyor. İftira atanlara bakın! Eşinden intikam almak, çocuğunu kullanarak iftira atanlar, patronuna iftira atanlar, bunu bir kazanç kapısı olarak görüyorlar. Hiçbir erkeğin şeref ve namusu güvence altında değildir." dedi.

Üniversitede bir kızın düşük not aldığı ve notunu yükseltmediği için bir profesörü tacizci olarak lanse ettiğini hatırlatan Sunci, birçok kişinin bu profesör örneğinde olduğu gibi iftiraya maruz kaldığını ve mahkemede kendilerini savunma hakkı dahi verilmediğini vurguladı.

Pozitif ayrımcılık adı altında kadının her türlü beyanının esas sayıldığını ve başka bir delile ihtiyaç duyulmadığını söyleyen Sunci, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, cinsel tercih, cinsel yönelim gibi toplumu ifsat eden sözde özgürlüklere karşı olduklarını, İstanbul Sözleşmesi'nin adalete değil zulme hizmet ettiğini ifade etti. 


İstanbul Sözleşmesi protesto edildi

İstanbul Sözleşmesi protesto edildi

İstanbul Sözleşmesi protesto edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.