İstanbul Süryani Kadim Vakfı: PYD/YPG Süryanilere sistematik baskı yapıyor

İstanbul Süryani Kadim Vakfı: PYD/YPG Süryanilere sistematik baskı yapıyor

İstanbul Süryani Kadim Vakfı yaptığı açıklamada, Suriye'de PYD/YPG'nin hâkim olduğu bölgelerde Süryanilere sistematik baskılar yapıldığını duyurdu.

İstanbul Süryani Kadim Vakfı, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'de PYD/YPG'nin, hâkim olduğu bölgelerde Süryanilere sistematik olarak baskı yapmakta olduğunu, Süryani gençlerini zorla kaçırdığını, Süryani okullarını kapattığını ve Süryanilerin çoğunu Suriye'yi terk etmek zorunda bıraktığını duyurdu.

Yapılan açıklamanın devamında, "Daha önce birçok Süryani sivil toplum örgütü bu durumu protesto eden bildiriler yayınlamış ve bu coğrafya ile bütünleşmiş olan kadim cemaatlerin, terör örgütlerinin insafına bırakılmaması gerektiğini açıklamışlardır." denildi.

İstanbul Süryani Kadim Vakfı, Türkiye'nin ABD ile beraber Fırat'ın doğusunda güvenlik gerekçesi ile yapılması planlanan harekâtını desteklediklerini de açıkladı.

Vakfın açıklamasında son olarak, "Bölgede yaşayan Hristiyan grupların zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istiyor ve uluslararası toplumu daha fazla sorumluluk almaya davet ediyoruz." ifaderine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler