İstanbul'da uyuşturucu ve sahte para operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da uyuşturucu ve sahte para operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul'un Sarıyer ve Pendik ilçelerinde, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti" ve "Parada Sahtecilik" konuları ile ilgili gerçekleştirilen operasyonda, 2'si Suriye uyruklu, 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sarıyer ve Pendik ilçelerinde, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti" ve "Parada Sahtecilik" konuları ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında; B.S. isimli şüpheli ile birlikte Suriye uyruklu A.M. ve A.E.A'nın ikametlerinde yapılan aramalarda çeşitli miktarlarda farklı uyuşturucu maddesi ile birlikte sahte paraların yakalandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "19 Eylül 2020 tarihinde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek müracaatta bulunan bir şahsın B.S., isimli kişinin 'Uyuşturucu Madde Satışı' yaptığını beyan etmesi üzerine yapılan çalışmalarda; bahse konu şüpheli şahsın, Bahçelievler ilçesi Soğanlı Mahallesinde ikamet ettiği tespit edilmiş, şahsın ikametinin olası polis baskınına karşı kamera sistemleri ile donatıldığı görülmüş, 16 saat bekleme yapılarak şahsın uyuşturucu madde satışı yapmak üzere ikametten çıktığı görülmüş ve takibe alınarak Şişli İlçesi Harbiye Mahallesi üzerinde yakalanmıştır. Şahsın üst aramasında;

Uyuşturucu madde kullanımında kullanılan 1 adet aparat, bir adet pürümüz, 2,28 gram toz kubar, 7,60 gram metamfetamin, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 785 TL para, bir adet cep telefonu ele geçirilmiştir." denildi.

Emniyet açıklamasında, şahsın ikametinde yapılan aramalarda ise; "674 gram uyuşturucu madde tohumu, 2 kilo 15 gram kubar esrar, bir kilo 410 gram metamfetamin, 339 gram maruk adı verilen uyuşturucu madde, 4 kilo 40 gram skunk, 50 gram TNT isimli uyuşturucu madde, 7 bin 900 TL sahte para, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 113 bin 890 TL para ele geçirilmiştir." bilgisine yer verildi.

Uyuşturucu operasyonunun Pendik ayağında yürütülen çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada ise, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti" konusu ile ilgili yapılan çalışmalarda ise Suriye uyruklu A.M., ve A.E.A. isimli şahısların ikametlerinde uyuşturucu madde sakladıkları ve satış yaptıklarının tespit edilmesi üzerine her iki şahsın ikametlerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiş olup operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 304 adet extacy hap, 5.5 gram metamfetamin, 19 gram kubar esrar, 2.6 gram extacy hap, 20 adet narkotik içerikli olduğu değerlendirilen hap, 11.2 gram esrar ele geçirilmiştir." denildi.

Her iki olayla ilgili yakalanan şahısların adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.