İstanbul Valisi Yerlikaya, maske dağıtımına ilişkin açıklama yaptı

İstanbul Valisi Yerlikaya, maske dağıtımına ilişkin açıklama yaptı

​Coronavirus'e karşı alınan tedbirler ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şu ana PTT şubelerinden 500 bin, eczanelerden de 7,5 milyon maskenin vatandaşlara teslim edildiğini açıkladı.

Vali Yerlikaya, İstanbul’da pandemi süresince Yapılan çalışmalar ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul genelinde devletin tüm kurumlarının, yerel yönetimlerin, meslek odalarının, özel sektörün, STK'ların ve sağlık çalışanlarının büyük bir kararlılıkla mücadele ettiklerini söyleyen Yerlikaya, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tüm vatandaşlarımıza maskeleri ücretsiz olarak veriyoruz. Maske dağıtımında PTT'ler ve eczanelerimiz aktif bir rol üstleniyor. İstanbul genelinde bugüne kadar PTT şubelerimiz, 500 bin maskeyi evlere teslim etti. Eczanelerimizden 7,5 milyon maske vatandaşlarımız tarafından teslim alındı. Bu akşama kadar 10 milyonu geçeceğiz.

Bugün yeni bir uygulamaya başlanacağını belirten Yerlikaya, "İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine 100 bin, Pazarcılar Odamıza 150 bin, Taksiciler Odamıza 200 bin, Fırıncılar Odamıza 150 bin, Su Satıcıları Odamıza 10 bin, HAVAŞ çalışanlarına 200 bin, Emlak Konut şantiyelerinde çalışan işçilerimize 150 bin, Bayrampaşa ve Kadıköy Gıda Hallerine 150 bin olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz. 8 Organize Sanayi Bölgemize ve öncelikli sektörlerde bulunan 3 bin 34 firmamıza, 4 milyon 36 bin maskenin dağıtımına bugün başladık. Bu dağıtımların kapsamı genişleyecek ve düzenli olarak yapılacak." dedi.

Mesleki teknik liselerinde günlük 500 bin maske üretiminin yapıldığını söyleyen Yerlikaya, öğretmen ve öğrencilerin maske üretimini gönüllü olarak yaptığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı kolonya ve maske paketlerini 65 yaş ve üstü vatandaşlara ulaştırmaya devam ettiklerini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının mücadelenin en ön saflarında olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için otel, misafirhane, sosyal tesis ve yurtlarda 5 bin 720 odayı onların hizmetine sunduk. Şu an 5 bin sağlık çalışanımız bu imkanları kullanıyor. Bunun yanında, Enterprise Türkiye tarafından 100 otomobil, 10 minibüs hafta sonu sağlık çalışanlarının ulaşımına destek vermek amacıyla HAVAİST tarafından 100 otobüs, Otokoç tarafından 42 binek araç, Volvo Türkiye tarafından 30 SUV araç İl Sağlık Müdürlüğümüze bedelsiz olarak tahsis edildi." şeklinde konuştu.

Yerlikaya, Vefa Sosyal Destek ekiplerinin çalışmalarına da değindi. Yerlikaya, "Bugüne kadar, 326 bin vatandaşımızın çağrısına cevap verdik. 310 bin vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını evlerine teslim ettik. 17 bin hemşehrimizin de bilgi talebini karşıladık." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.