İstanbul Valisi Yerlikaya, yeni uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundu

İstanbul Valisi Yerlikaya, yeni uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundu

​İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bu akşam saat 20.00’den itibaren İstanbul’da uygulanmaya başlanacak olan şehirlerarası yolculuğun izne tabi tutulması, market ve pazar alışverişlerinde alınan yeni kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “Bugün saat 20.00’ den itibaren İstanbul Havalimanı'nda belirtilen şartları uyan vatandaşlarımıza "Seyahat İzin Kurulu" tarafından “Seyahat İzin Belgesi” düzenlenmeye başlanacaktır. Otobüs ile şehirlerarası yolculuğun "Seyahat İzin Kurulu" nun iznine bağlanmış olması nedeniyle; Taksi vb. araçların ya da İnternet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı) vasıtasıyla şahsi araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir.” dedi.

İşçi taşıyan servis araçları uygulamadan muaf tutulacak

Yerlikaya, “Fabrika çalışanlarını taşıyan servis araçlarının çalışanların ikamet ettikleri yerden başka şehre yolcu taşımaları ile şehir içi yolcu taşımacılığının devamı niteliğinde olan ancak il sınırlarını geçen minibüs taşımacılığı "şehirlerarası seyahat" kısıtlamasından muaftır.” diye konuştu.

Market ve Pazar yerlerinde bugün itibarı ile geçerli olacak olan ek uygulamalar hakkında da açıklama yapan Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır. Değerli anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler