İstanbul'da 8 ton sahte el dezenfektanı ele geçirildi

İstanbul'da 8 ton sahte el dezenfektanı ele geçirildi

İstanbul'un Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, izinsiz üretilen dezenfektanlar piyasaya sürülemeden ele geçirilirken, üretimin yapıldığı ve depolandığı işyerleri mühürlendi.

İçişleri Bakanlığı, Başakşehir ve Küçükçekmece'de izinsiz olarak üretilen sahte dezenfektanların piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2 adrese eş zamanlı baskın düzenlendiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığının resmî web sitesinden yapılan yazılı açıklamada, aramalarda, piyasaya sürülmek üzere; bir ve 5 litre olarak şişelenmiş toplam 8 ton sahte el dezenfektanı, bir ton gliserin yağı, dezenfektan yapımında kullanılan 200 litre izopropil alkol, 85 litre koku esansı ve konsantresi ile ambalajlanan ürünlerde kullanılmak üzere binlerce sahte etiketin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "O.F. ve V.E.'nin gözaltına alındığı operasyonda, izinsiz olarak sahte dezenfektan üretilen ve depolanan işyerleri mühürlendi, malzemelerine el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi." bilgisine yer verildi.

Ele geçirilen dezenfektanların ve dezenfektan yapımında kullanılan malzemelerin, kamu yararına kullanılmak üzere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler