İstanbul'da AYT heyecanı

İstanbul'da AYT heyecanı

​Dün sabah ilk oturumu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ikinci oturumu başladı.

Dün ilk oturumu yapılan YKS’nin ikinci oturum sınavı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı başladı.

Toplamda 3 oturum şeklinde yapılacak olan sınava katılacak olan üniversite adayları sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri sınav binalarının önünde hazır bulundu. Sınava gelen adaylar ve aileleri, mahalle arasında dahi araç ve insan trafiği oluşmasına sebep oldu.

Sınava dakikalar kala sınav binalarına alınan öğrenciler görevli polis tarafından hem elle hem de detektörler ile detaylı bir şekilde aranarak salona alındı. Sınava giren öğrencilerle birlikte gelen aileler, okul bahçelerinde, okullara yakın olan kafe ve börek salonlarında çocuklarının sınavdan çıkmasını beklemeye başladılar.

Dün sabah gerçekleşen Temel Yeterlilik Testi (TYT)sınavında, 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji ayrıca 5 din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru sorulmuş sınav süresi 135 dakika olarak belirlenmişti.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavı için ise, Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1testinden 40, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru sorulacak. AYT'nin “sosyal bilimler-2” testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 olacak. Sınav için 180 dakika süre verildi.

Yapılacak olan AYT sınavını ardından bügün saat 15.45'te yapılacak olan YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT), ile YKS maratonu son bulacak.

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler