İstanbul'da beklenen sağanak için vatandaşlara uyarı

İstanbul'da beklenen sağanak için vatandaşlara uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji genel müdürlüğünün verdiği bilgi çerçevesinde önümüzdeki 2 gün boyunca beklenen sağanak yağış için İstanbulluları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM'un verilerine göre, İstanbul güne 21 derece civarında seyreden serin hava ile birlikte parçalı bulutlu bir gökyüzü ile başladı. İlerleyen saatlerde bulutlanmanın artması, havada parçalı yer yer çok bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması beklenirken, önümüzdeki 2 gün boyunca aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojik verilere göre, İstanbul'da Perşembe gününe kadar aralıklarla sağanak yağmur riski bulunuyor. Yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldıklarını belirten İBB, vatandaşları da ani yağmur ve su baskını riskine karşı uyardı.

Hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında 29-32 derece aralığında seyretmesi, hafta ortasına kadar (Perşembe) havada yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler