İstanbul'da "İslami Kuruluşlar ve Afganistan'daki Rolleri" konferansı düzenlendi

İstanbul'da "İslami Kuruluşlar ve Afganistan'daki Rolleri" konferansı düzenlendi

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid ve Filistin, Suriye, Mısır, Libya, Lübnan, Eritre ve Türkiye'den birçok yetkilinin katıldığı konferansta Afganistan'ın son durumu ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Kuveytli İnsani Buluşma Derneği, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir otelde ortaklaşa düzenlediği programa Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid ve çok sayıda yetkili iştirak etti.

2 gün süren konferansa; Filistin, Suriye, Mısır, Libya, Lübnan, Eritre ve Türkiye'den birçok yetkili katıldı.

Programa, Türkiye'den İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Mısır'dan Dr. Muhammed Sağir ve Dr. İslam el-Gamri, Libyadan Dr. Sami Saiid başta olmak üzere birçok ülkeden önemli kanaat önderleri katılarak Afganistan'ın son durumu hakkında istişarede bulundu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid; Afganistan'daki durum hakkında bilgi vererek, İslam Alemi'nin Afganistan halkına görevleri hakkında konuştu.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Yaşasın da konuşmasında başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yönetimlerinin Afganistan'a her alanda yatırım ve yardım yapmaları gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.