İstanbul'da Mevlid etkinliği düzenlendi

İstanbul'da Mevlid etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Mevlid" etkinlikleri, Covid-19 salgını sebebiyle geçen yıl olduğu gibi bu sene de televizyonlarda yapılan canlı programla kutlandı.

2006 yılında ilk defa Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlene ve kısa sürede Türkiye'nin birçok ilinde önce kapalı spor salonlarında ardından stadyumlarda düzenlenen etkinlikler, halkın yoğun teveccühü sonrasında şehirlerin meydanlarına taşınmaya başladı. Türkiye'nin ardından dünyanın birçok ülkesinde de düzenlenmeye başlanan Mevlid etkinlikleri kapsamında salavat kampanyaları gibi çok sayıda farklı etkinlikler de yapılıyor.

Her yıl farklı temalarla düzenlenen Mevlid etkinlikleri, bu sene yaşanan salgın sebebiyle "İnsanlığın şifası Hazreti Peygamber" teması ile gerçekleştiriliyor.

2021 yılının ilk etkinliği olan "İstanbul Mevlid" etkinliği, Rehber TV'de düzenlenen programla ihya edildi.

Cengiz Aydın'ın sunumuyla gerçekleştirilen program, Kurra Hafız Yasin Turna'nın Kur'an- Kerim tilavetiyle başlayan program Molla Abdülbari Çelik ve Abdülbari Duman Mevlid okumasıyla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlerinden Mehmet Ali Ortaç, Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı İsa Güvendik ve İlahiyatçı Yazar Cemil Genç, yaptıkları konuşmalarda peygamber efendimizin örnekliği ve şifa oluşuna dair hayatından kesitler sundular.

Programa video konferans ile katılıp Kürtçe olarak bir konuşma gerçekleştiren İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, peygamber efendimizin hayatın her alanında örneklik teşkil ettiğini ve O'nun öğretilerinin takip edilmesi gerektiğini, hayatının her Müslüman için örnek olduğunu söyledi.

Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgiler seslendirdiği programda, "Mevlid Haftası" kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

İstanbul etkinliği öncesinde gün içerisinde İstanbul'un birçok ilçesinde esnaflara gül dağıtımı yapılarak bu günün hatırlanması sağlandı. 5-11 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle ihya edilecek olan "Mevlid Haftası" 11 Nisan tarihinde Diyarbakır'da yapılacak final etkinliğiyle son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler