İstanbul'da piyasa değeri 20 milyon TL olan kaçak tütün mamulleri ele geçirildi

İstanbul'da piyasa değeri 20 milyon TL olan kaçak tütün mamulleri ele geçirildi

İstanbul'un Kartal ilçesinde, kaçak makaron üretim fabrikasına düzenlenen operasyonda piyasa değeri 20 milyon TL olan tütün mamulleri ele geçirilirken 12'si yabancı uyruklu toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sigara ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Türkiye tarihinin "tek seferde en çok makaronunun ele geçirildiği operasyon" olarak kayıtlara geçen çalışmada, 47 milyon 600 bin adet boş makaron ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Kartal ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir adreste Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün Alkol Dairesi Başkanlığınca düzenlenen makaron üretimi yetki belgelerinin sahtesini düzenleyerek makaron üretim fabrikası kurulduğu, fabrikada çok sayıda boş makaron üretimi yapıldığı, üretilen makaronların sahte/kaçak sigara imalatı yapan şahıslara satıldığı ve bu yöntemle piyasaya sürüldüğü yönünde bilgi edinilmesi üzerine; 8 Şubat günü bahse konu adrese gerçekleştirilen operasyonda 12'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 25 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, Türkiye tarihinin tek seferde en büyük makaron yakalaması niteliğindeki operasyon kapsamında adreste yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL olan; 47 milyon 600 bin adet boş makaron, 5 milyon 60 bin adet filtre, 1 ton 600 kilogram filtre ham maddesi, 3 ton 575 kilogram tutkal, 5 bin 900 adet boş makaron kutusu, 3 milyon 264 bin metre makaron sigara kağıdı, bir milyon 920  metre sigara ağızlığı kağıdı ve 4 adet makaron imalatında kullanıldığı tespit edilen makinenin ele geçirildiği belirtildi.

Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar hakkında "5607 Sayılı Kanun'a Muhalefet" suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.