İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 39 ilçenin 24’ünü kazandı

İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 39 ilçenin 24’ünü kazandı

İstanbul’da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 39 ilçenin 24’ünü Ak Parti kazanırken, 14 ilçeyi CHP, bir ilçeyi de MHP kazandı.

Türkiye geneli yapılan yerel seçimlerin sona ermesinin ardından yapılan oy sayımlarının büyük çoğunluğu tamamlandı. 10 milyon 393 bin 532 seçmene sahip olan İstanbul’da bin 869 seçim çevresinde 31 bin 124 sandıkta oy kullanıldı.

Aylardır süren seçim çalışmalarının ardından vatandaşlar bugün sandık başına giderek tercih ettiği aday ve partiyi seçti.

İstanbul’da sandıktan çıkan oyların yüzde 98'i sayıldı. Buna göre İstanbul’da resmi olmayan rakamlara göre, 39 ilçenin 24’ünü Ak Parti kazanırken, 14 ilçeyi CHP, bir ilçeyi de MHP kazandı.

Yapılan oy sayımının ardından ortaya çıkan sonuçlara göre; Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Şile, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerini AK Parti aldı.

Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli ilçelerini CHP alırken, Silivri ilçesini de MHP kazandı.

AK Parti 2014 yerel seçimlerinde 25 ilçe kazanmıştı. Önceki seçimde CHP’nin kazandığı Çatalca ilçesi bu seçimle AK Partiye geçerken, 2014 seçimlerinde Ak Partinin kazandığı Esenyurt ve Küçükçekmece ise CHP'ye geçti. Bir önceki seçimlerde hiç ilçe alamayan MHP ise bu seçimle birlikte Silivri Belediyesini almış oldu.

31 Mart 2019 resmi olmayan seçim sonuçlarına göre partilerin İstanbul genelinde aldığı oy oranları: "Ak Parti yüzde 46.78, CHP 38, 03,  HDP 4,03 İYİ Parti 3,52 SP 2,65 MHP 1,91"

2014 İstanbul yerel seçim sonuçları: "AK Parti yüzde 47,9 CHP yüzde 40,1 HDP yüzde 4,8 MHP yüzde 4 SP yüzde 1,4" (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler