İstanbul'da tüm eğitim kurumları yarın tatil

İstanbul'da tüm eğitim kurumları yarın tatil

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının devam edeceği İstanbul'da ulaşımın olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşların mağdur olmaması için MEB bünyesinde faaliyet gösteren tüm okullar yarın tatil ilan edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre 16 Şubat'ta (bugün) İstanbul'da hava durumunun çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, yerel olarak kuvvetli (5-20 cm) kar sağanakları şeklinde etkili olması bekleniyor.

17 Şubat çarşamba günü ilimizde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, Avrupa yakasında öğle, Anadolu yakasında akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçmesi, Anadolu yakasında yerel olmak üzere öğle saatlerine kadar kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava durumu verileri göz önünde bulunduran İstanbul Valiliği, vatandaşların mağdur olmaması için tüm kademelerdeki okulların yarın tatil ilan edildiğini, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de da idari izinli sayılacağını duyurdu.

MEB'e bağlı tüm eğitim kurumları yarın tatil

Valilikten yapılan açıklamada, "Kıymetli İstanbulluların ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 17 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle ara verilmiştir." denildi.

Hamile ve engelli kamu çalışanları idari izinli sayılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelinin de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayıldığı belirtilen açıklamanın devamında, "İlimizi etkileyen olumsuz hava şartları nedeniyle ilgili kurumlarımızın ekipleri 24 saat esasıyla görev yapmaya devam ediyor. Sizlerden, kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.