İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

​İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu ele geçirilirken 4 kişi de tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, yurtdışından temin ettikleri uyuşturucu maddeyi İstanbul ilinde piyasaya sürme hazırlığındaki uyuşturucu çetesine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda; örgüt lideri başta olmak üzere tüm örgüt üyeleri suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda; yaklaşık 15 kilo Kokain, 10 kilo Skunk, 3 kilo Marihuana ile suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda nakit para ele geçirildi.

(S.A.) isimli şahsın liderliğini yaptığı suç örgütünün yurtdışından temin ettiği uyuşturucu maddeyi İstanbul’da piyasaya süreceği bilgisine ulaşan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsı 2 ay süren teknik ve fiziki takibe aldı. Şahsın uyuşturucu maddeleri Ümraniye ilçesinde kiralamış olduğu bir dairede depoladığı tespit edildi.

Söz konusu dairenin çevresinde konuşlanan Jandarma ekipleri; örgüt lideri (S.A.) ile örgüt üyeleri (R.A.), (S.A.) ve (R.A.) isimli şahısları daireden çıkarken gördü. Operasyon için düğmeye basan ekipler, kısa süren kovalamacanın ardından tüm şüphelileri yakaladı.

Araçta arama yapan Jandarma ekipleri; narkotik köpeği “Bingo”nun aracın bagaj kısmında bulunan bir yere tepki vermesi üzerine kapağı açınca krikonun yanına gizlenmiş yaklaşık 15 kilo Kokain bulundu. Aracın ön koltuk altında bulunan poşette ise yüklü miktarda döviz ve TL’den oluşan nakit para ele geçirildi. Örgütün depo olarak kullandığı boş evde yapılan aramalarda ise 10 kilo Skunk, 3 kilo Marihuana ile bir adet pres makinesi bulundu. 

(S.A.), (R.A.), (S.A.) ve (R.A.) isimli şüpheli şahıslar jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şahıslara yönelik çalışmalara devam edildiği öğrenildi.

İLKHA


İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.