İstanbul'da YKS sınavına girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul'da YKS sınavına girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak YKS'ye gireceklere ve sınav görevlilerine toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm toplu taşıma araçlarının, hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na gireceklere ve sınav görevlilerine ücretsiz olacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye bünyesinde bulunan tüm toplu taşıma araçları, hafta sonu YKS'ye girecek öğrencileri ve sınav görevlilerini ücretsiz taşıyacak. İBB Meclisi'nde AK Parti Gurubu'nun teklifi üzerine, meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan karar gereği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan öğrenciler; sınav belgelerini, öğretmenler de görev kâğıtlarını ibraz ederek toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecek.

İETT'de 15 ve 16 Haziran tarihlerinde öğrenci ve öğretmenlere kolaylık sağlanması amacıyla mevcut seferlere ilave olarak 180 hatta sefer sayısını 1824'e çıkardı. Cumartesi günü için 805, Pazar günü için 1019 ek sefer planlandı. İETT otobüsleri, metrobüs araçları, tünel, nostaljik tramvay, şehir hatları vapurları, tramvay, hafif tramvay, metro ve füniküler araçları öğrenci ve görevli öğretmenlere ücretsiz hizmet verecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler