İstihdam çağrısının ardından 760 bin kişi istihdam edildi

İstihdam çağrısının ardından 760 bin kişi istihdam edildi

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından Türkiye genelinde 760 bin, Bursa'da ise 21 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer’in katılımı ile gerçekleşen "Kredi Faiz Desteği" konulu toplantı Bursa Valiliği Çarşamba Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, istihdam çağrısından sonra şuana kadar 21 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Küçük, "Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısı sonrası ülkemizde her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da tedbirler alınmaya başlandı. Bunun sonucunda şu ana kadar Türkiye genelinde 760 bin, Bursa’da 21 bin kişilik yeni istihdam gerçekleşti. Yeni projelere destek amaçlı olarak KOSGEB kredileri 50 bin liraya kadar, sıfır faizle, 3 yıl geri ödemesiz. Bu da ekonominin canlanması, diri tutulması adına çok önemli bir çalışmadır." dedi.

Bursa’nın, kalkınmada yaşadığı birlik ruhu ile Türkiye’deki illerin hemen hemen tamamına örnek teşkil ettiğini belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, "Ar-Ge ve yenilikçi ürüne harcayamayacak kadar çok paramız var. Yeter ki biz onun ödemesini sağlayacak olan projeleri ortaya çıkaralım. Bursa 2011 de 14 Ar-Ge Merkezine sahipti. O zaman bir söz verdi Bursa ve 14 Ar-Ge Merkezini 50’ye çıkararak Türkiye sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yerini aldı. Ancak Bursa’nın bu sayıyı daha da arttırması gerekir. Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Biz esnafımızın KOBİ’mizin sanayicimizin emrindeyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantı, açılış konuşmaları sonrasında gerçekleştirilen soru cevap bölümü ile devam etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler