İstiklal Caddesi'nde siyonist rejim ile ticareti protesto edenler ters kelepçe ile gözaltına alındı

İstiklal Caddesi'nde siyonist rejim ile ticareti protesto edenler ters kelepçe ile gözaltına alındı

İstiklal Caddesi’nde siyonist rejim ile devam eden ticareti protesto etmek isteyenler, ters kelepçe ve sert müdahalelerle gözaltına alındı.

Siyonist rejim ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin kesilmesi talebiyle Taksim'de yapılan yürüyüşe polis müdahale etti, birçok kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nin siyonist rejim ile ticaretin kesilmesi talebiyle yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti.

Odakule'deki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü önünde açıklama yapmak isteyen gruba polisin sert şekilde müdahale etti, çok sayıda kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.

"Nehirden denize özgür Filistin", "Soykırımcı İsrail, işbirlikçi sermaye", "Kınama yetmez, ilişkiyi kes" sloganları atıldı.


Polis müdahalesine rağmen eylemcilerin bir kısmı, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Odakule önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "İsrail’le ilişkiler kesilsin. Filistin halkının yok olmaması için bu iğrenç ticarete son verilsin. Vanalar kapatılsın, gemiler yürümesin, sevkiyat yapılmasın, emperyalist üsler kapatılsın. Filistin’de işgale ve soykırıma son" ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir.

Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır.

Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." İfadelerin kullandı. (İLKHA)

Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 6, 2024

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.