İtalya casus firması Hacklendi

İtalya casus firması Hacklendi

Hükümetlere dinleme ve casus yazılımlar satan İtalya casus firması Hacking Team, hacklendi.

Hacking Team adındaki Twitter hesabını ele geçiren hackerlar, "Saklayacak bir şey olmadığı için bilgilerimizi yayınlıyoruz" mesajıyla 400 GB'lık verileri, ele geçirdikleri Twitter adresinden paylaştılar.

Hack ile ele geçirilen listede, Mısır, Etiyopya, Fas, Nijerya, Sudan, Şili, Kolombiya, Ekvador, Honduras, Meksika, Panama, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, Moğolistan, Singapur, Güney Kore, Tayland, Özbekistan, Vietnam, Avustralya, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Macaristan, İtalya, Lüksemburg, Polonya, Rusya, İspanya, İsviçre, Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan şirketin müşterileri olduğu görüldü.

Açıklanan verilere göre Türkiye'den de polis, şirketin müşterileri arasında yer alıyor. Polisin 11.10.2014 itibariyle aktif bir şekilde programı kullanan clientlardan (müşteri) biri olduğu görülüyor.

Casus yazılım programı ne işe yarar?

Uzaktan yönetim sistemi, şifrelemeleri kırarak, hükümetlerin dosya, e-posta, Skype gibi yazılı ve ses tabanlı iletişim kanallarını izlemesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda belirlenen hedeflerin konum ve ilişkilerini ortaya çıkartıyor. Yazılım, uzaktan bilgisayarların mikrofon ve kameralarını da çalıştırmakta kullanılıyor.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.