İtalya'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle OHAL yıl sonuna kadar uzatıldı

İtalya'da artan Covid-19 vakaları nedeniyle OHAL yıl sonuna kadar uzatıldı

İtalya, artan Delta varyantı vakaları nedeniyle, olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasını yıl sonuna kadar uzatırken, 6 Ağustos tarihinden itibaren kapalı mekanlar ve etkinliklere giriş için Yeşil Kart uygulaması şartı aranacağını açıkladı.

Yeni kararnameye göre, temmuz ayı sonunda sona ermesi öngörülen Covid-19 salgına yönelik OHAL uygulaması 31 Aralık 2021'e kadar geçerli olacak.

İtalya'da en az bir doz Covid-19 aşısı olanlar için 9 ay, hastalığı geçirenler için 6 ay ve negatif test sonucu sonrasında 2 gün geçerli sayılan "Yeşil Kart' (Green Pass) belgesi 6 Ağustos'tan itibaren kamuya açık kapalı mekân ve etkinliklere giriş için zorunlu olacak.

Buna göre restoran ve kafelerin kapalı mekanlarına, spor ve kültürel etkinlikler ile fuar alanlarına yalnızca Yeşil Kart ibraz edilerek giriş yapılabilecek.

Yeşil Kart uygulamasını ihlal eden işletme sahipleri bin, kişiler ise 400 Euro para cezası ile karşı karşıya kalacak. Uygulamayı üç kez ihlal eden işletmeler 1 ila 10 gün arası kapatma cezası alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler