İtalya'da at çiftlikleri artıyor

İtalya'da at çiftlikleri artıyor

İtalya'nın dağlık alanlarında at üretme çiftlikleri ve binicilik alanında özel çiftlikler önemli potansiyel hale geldi.

ROMA - İtalya'nın Alp Dağlarına yakın Kuzey kesimleri ve özel ovalık alanlarda at üretme çiftlikleri büyük potansiyel haline geldi. At üretme ve binicilik bölgede son yıllarda yerel yönetimlerin de destek vermesiyle bu alanda önemli bir artış sağlandı. Son yıllarda hızla çoğalan at yetiştiriciliği ve çiftlikler çeşitli belde ve köyler dahil kent merkezlerine yakın yerlerde hızlı bir gelişme gösterdi.

 

At çiftliğini kuran birçok iş adamı köyde yaşayanlara da iş imkânı sunuyor. Binicilik kursunu da açan at üreticileri müşterilere at üzerinde gezinme imkânı sunuyor. Öte yandan okullarda özel spor dalı seçen öğrenciler de at binmeyi özel ders olarak seçmekte.

 

Çiftlik sahipleri, binicilik kursları da verdiklerini belirterek ''Bu çiftliklere hafta sonu birçok öğrenci çocuk yaşta geliyor. Okullarda özel spor dalı olarak at biniciliği son yıllarda daha çok seçilmektedir. Bizler de bu alanda çalışmalarımızı genişletip taleplere cevap veriyoruz. İlk etapta atlar üzerinde gezme zor gibi gözükse de basit bir aktivitedir. Tabi çocuklar için bu çok zevkli geliyor. Ata binmek ayrıca stresten kurtulmak, iyi vakit geçirmek için birebirdir'' dediler.

 

Ayrıca atların bazen kiraya verilerek maddi katkı sağladığını belirten çiftlik sahipleri ''Bu atların bakımı sanılanın aksine çok önemli olup, temizliğine bir o kadar dikkat edilmelidir. Özellikle atların yemeleri çok titizdir. Bazı otlar zararlıdır. Atlar sık sık yemlendikleri için yemlerine dikkat şarttır. Bunun yanında devamlı idman yaptırılıp, ağız dişleri de temizlenmelidir'' şeklinde bilgiler aktardılar. (Yusuf Can-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.