İtalya'da Covid-19 salgınına karşı yeni tedbirler yürürlükte

İtalya'da Covid-19 salgınına karşı yeni tedbirler yürürlükte

Covid-19 salgınında yeni vaka sayılarının hızlı bir şekilde arttığı İtalya'da, Başbakan Giuseppe Conte, alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Conte, yeni tedbirlerin İtalya'yı ciddi şekilde etkileyen salgının yeni dalgasıyla mücadele etmek için olduğunu belirtti.

Alınan yeni tedbirler kapsamında; ülke genelinde restoran, bar, kafe, dondurmacı gibi işletmeler 05.00 ile 00.00 arasında açık olabilecek, masalarda en fazla 6 kişi oturabilecek, evlere servis devam edecek.

Yerel yönetimler, kalabalıkların oluşmasını engelleyecek adımlar atabilecek, Belediye başkanları, toplanma mekanları olan cadde ve meydanların saat 21.00'den sonra halka kapatılması talimatını verebilecek.

Yerel fuar, kermes gibi etkinlikler yasaklanırken, sadece ulusal ve uluslararası boyuttaki fuarlara izin verilecek. Amatör düzeyde fiziksel temas içeren her türlü spor faaliyetleri yasaklandı.

İtalya'da son 24 saatte 11 bin 705 kişiye Covid-19 tanısı konulurken, bu vaka sayısı, salgının başladığı 21 Şubat'tan beri ülke genelinde bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.