İtalya'da koalisyon dağıldı!

İtalya'da koalisyon dağıldı!

​İtalya'da koalisyon hükümetinin ortaklarından Italia Viva (Iv) partisinin lideri eski başbakanlardan Matteo Renzi, hükümetten çekildiklerini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Renzi, Italia Viva partisinden hükümette yer alan 2 bakanın istifa edeceğini söyledi. 2 bakanın çekilmesi hükümeti parlamentoda çoğunluktan yoksun bıraktı ve çöküşün eşiğine getirdi.

Siyasi analistler, kararın Covid-19 salgınını kontrol altına almak için mücadele eden İtalya'yı siyasi kaosa sürükleyeceği değerlendirmesinde bulunuyor.

Renzi, uzun süredir hükümeti istifa etmekle tehdit etmiş ve Başbakan Conte'nin ekonomiyi diriltmek için Avrupa Birliği'nin vaat ettiği milyarlarca avroyu nasıl harcayacağına ilişkin planlarından yakınmıştı.

Italia Viva partisinin lideri ve eski Başbakan Matteo Renzi, Conte’nin hükümetini bozup bozmayacaklarına çarşamba günü karar vereceklerini açıklamıştı.

Renzi, "Ne pahasına olursa olsun hükümete olalım diye bir düşüncemiz yok" açıklamasında bulunmuş ve "Eğer hükümette olmamızı istiyorsanız fikirlerimizi dinleyin" ifadelerini kullanmıştı.

Renzi’nin hükümetten çekilme kararıyla birlikte Conte hükümeti parlamentodaki çoğunluğu kaybetmiş oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.