İtalya'da Kutlu Doğum etkinliği

İtalya'da Kutlu Doğum etkinliği

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İtalya'nın Como kentinde düzenlenen Kutlu Doğum programı coşkuyla gerçekleşti.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İtalya'nın Como kentinde düzenlenen Kutlu Doğum programı, Mevlana Kültür Vakfının organizesiyle gerçekleşti.

Sunuculuğunu İbrahim Buzrul'un yaptığı program, Yahya Abaylı'nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa farklı renk ve kültürlerden insanlar katılarak peygambere salat ve selamda bulundu.

Almanya'dan gelen Rehber İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe Mevlidin merhaba kısmına tüm salon ayakta salavat getirerek güllerle eşlik etti. 

Program, Rehber İlahi Grubunun peygamberi anlatan ilahilerinin yanı sıra seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Din Ataşesi Abdulhalım Eşmeli, sözlerine Allah Resul'üne selam göndermekle başladı. Eşmeli, ''O (sav) alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberdir. Zira İslam davası Allah Resul'ü (sav) ile sürmüştür. Peygamber Aleyhisselam eğer olmasaydı acaba kainat olur muydu? Allah (c.c) ona çok değer vermiştir. Onun için bizler şuanda Avrupa'nın ücra köşelerinde her gün bir yerde Muhammed Aleyhisselatu Vesselamı anmaya, anlamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Onun için sizleri tebrik ediyoruz. Rabbim hayrınızı kabul etsin inşallah.'' diyerek Muhamedi sevdayı anlattı.

Hz Muhammed'in (sav) gelişiyle ızdırabların bittiğini  belirten Eşmeli, İslam'ın gelmesiyle kavganın yerini kardeşlik, ızdırabın yerini huzur aldığını söyledi.

Daha sonra mikrofona gelen Murat Korkut, peygambere olan sevgilerini ispatlamak üzere toplandıklarını ifade ederek, Müslüman erkek ve bayanların Hz Muhammed'i (sav) ve onun sahabelerini örnek alarak hayatlarına yön vermeleri gerektiğini belirtti.

Program Uğur Abaylı'nın okuduğu şiir ve programa Modena kentinden katılan Said Aday'ın kısa konuşmasıyla devam etti.

Kız İlahi Grubu sahne aldı
Verilen aranın ardından Mevlana Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler tüm katılımcıların takdirini topladı.

Sahnelenen tiyatro gösteriminin ardından seslendirilen ilahiler ve yapılan vahdet duası ile program sona erdi.   (Hamza Korkut, Yusuf Can - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.