İtalya’nın Como kentinde Miraç kandili ihya edildi

İtalya’nın Como kentinde Miraç kandili ihya edildi

İtalya`nın Como kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana Kültür Merkezinde gençlerin düzenledikleri programla Miraç Kandili ihya edildi.

Hz. Muhammed`in (sav) Mescid-i Haram`dan Mescid-i Aksa`ya, oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği  Miraç gecesi münasebetiyle,  İtalya`nın Como kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Camideki gençlere Miraç gecesinin önemine binaen,  caminin imamı Ali Hoca  yaptığı  konuşmada, namazın bu gecede farz kılındığına dikkat çekerek, namazın önemi üzerinde durdu.

Bu namaz hediyesini en güzel şekilde ihya etmemiz gerektiğini belirten Ali hoca, "Özellikle gençler ve de bizler, namazlarımıza dikkat ederek   aksatmamalıyız.  Kıldığımız namazlarla Allah`a daha yakın olmalıyız. İşte asıl gayemiz ve Miraçtan anladığımız budur." şeklinde konuştu.

Miraç Kandili programı yapılan duayla sona erdi.

Öte yandan  İtalya`nın değişik bölgelerinde yaşayan Müslüman bayanlar  da, düzenlemiş oldukları   programlarla Miraç Kandilini ihya etti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.