“İtikaf müstesna bir ganimettir”

“İtikaf müstesna bir ganimettir”

İtikaf ibadetinin Müslümanlar için eşsiz ganimet olduğunu belirten Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, Müslümanların Ramazan ayının son on gününü itikafla değerlendirmelerini istedi.

Ramazan ayının sonuna doğru gelinirken, unutulmaya yüz tutan sünnetlerden olan itikaf ibadeti ile ilgili konuşan Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay bu ibadetin adeta bir ganimet olduğunu belirtti.

İtikaf ibadetinin dünyalık işlerden arınıp tüm zamanını sadece Allah’a adanmak olduğunu belirten Müftü Erenay, bir mü'min için, Ramazan ayı gibi nurlu bir ayda, bir müddet dünyanın her türlü meşgalesinden sıyrılıp Allah’a ibadet etmenin bulunmaz bir ganimet olduğunu söyledi.

Müftü Erenay, “Bu gün modern zamanların koşturmasında başta kendimiz olmak üzere birçok şeyi ihmal ediyoruz. Çoluk çocuğumuzun geleceğini kurtarmak için bazen hem kendimizin hem de çocuklarımızın geleceği olan ahireti kaybedebiliyoruz.  Bu telaş içerisinde bir anlık da olsa dur demek ve kendimize zaman ayırarak, ‘şimdiye kadar ne yaptık ve ne yapacağız’ manasında sorguya çekip geleceğimizi planlamak, geçmişi değerlendirmek için bir fırsat olarak itikaf ibadeti karşımızda durmaktadır.  Peygamber Efendimiz Ramazanın son 10 gününü, ümmetin işleri ile ilgilenmek için geçirdiği 344 gününe nokta koymuş ve 354 günlük kameri ayda 10 gününü kendisini onarmakla geçirmiştir. Çünkü kendisini duygusal manada onarmayanların hayatı dağınıktır, plansızdır. Bundan dolayı, kendisiyle barışık fertleri önemsediği için Hz. Muhammed (sav) itikafı bir iç onarım, geçmişi değerlendirme, geleceği planlama ve muhasebe olarak bize tavsiye etmiş ve 10 günü camide mescitte itikafla geçirmiştir.” dedi.

Tarsus’ta şimdilik üç caminin itikaf ibadeti için ayrıldığını belirten Erenay, “İlçemizde itikâfa girmek isteyen vatandaşlarımız için Miralay Ahmet Bey Camii, Mencik Baba Türbesi Camii ve Öğretmenler Mahallesi Camii olmak üzere 3 camiyi belirledik. İhtiyaç olması halinde bu sayı artırılabilir. Burada ilçemizin manevi sorumluluğunu üstümüzden almak adına hem de bizim için dua etmeleri adına vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.